15 jaar Bibliotheek Bollenstreek

Bieb, bieb, hoera!

De Bibliotheek Bollenstreek bestaat dit jaar 15 jaar en deze feestelijke mijlpaal willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan! Speciaal voor jong en oud zijn er een aantal leuke activiteiten georganiseerd.

18 september | KidsDag

Voor de jongste leden wordt er op 18 september een speciale KidsDag georganiseerd in alle vestigingen. Kom jij ook speuren of spelletjes spelen bij een bibliotheek bij jou in de buurt?

Zo is er een superheldenspeurtocht door je eigen bibliotheek op zoek naar jouw favoriete boekenheld. Van Nijntje tot Harry Potter: kies je held en speur ‘m op! Grote boekenhelden als Bob de Bouwer, Kikker, Vos en Haas, Winnie de Poeh en Jip en Janneke komen allemaal voorbij in deze speurtocht.

Doe ook mee, word zelf een boekenheld en win ook nog eens een mooi prijsje. Haal aan de balie van jouw bieb een speurkaart op en het speuren kan beginnen.

In de vestigingen van Warmond en Voorhout kunnen spellen worden gespeeld in het thema Boer Boris (Warmond) en De Gruffalo (Voorhout). Ook hier haal je jouw spelkaart op aan de balie en ligt er een cadeautje klaar bij inlevering van een volle stempelkaart. 

Deelname is gratis en anmelden is niet nodig. Loop gewoon gezellig binnen! Check vooraf wel even de openingstijden.

19 september | Tour de Bollenstreek

Ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van de Bibliotheek Bollenstreek is er op 19 september voor leden en fietsliefhebbers een prachtige fietsroute door de Bollenstreek uitgezet.

De route brengt je langs zeven vestigingen van de Bibliotheek Bollenstreek waar je kunt genieten van een drankje of een hapje.

Er is een korte route (30 km) en een lange route (45 km) uitgezet. Starten kan bij een bibliotheekvestiging bij jou in de buurt (hier eindig je ook weer) en bij inlevering van een volle stempelkaart aan het einde van de route ontvang je een kleine verrassing.

Starten kan tussen 12:00 – 14:00 uur. Deelname is gratis (aanmelden wel verplicht). Kies hieronder je startlocatie.

Let op: voor de korte route kan alleen gestart worden in Noordwijk, Noordwijkerhout, Lisse, Sassenheim en Voorhout.