Lezing | Schilderslief door Simone van der Vlugt

29 oktober 2019, van 20:00 tot 22:00 | Lange Voort 2T 2341 KA Oegstgeest

Kosten: € 10,00 inclusief koffie/thee

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Simone van der Vlugt

Simone van der Vlugt is een van Nederlands grootste schrijvers van historische romans, thrillers en jeugdboeken. Zij schreef het boek Schilderslief dat gaat over het liefdesleven en conflict tussen Rembrandt en Geertje Dircx en komt hierover op 29 oktober een lezing geven.

Schilderslief

Op een dag in juli in 1650 wordt Geertje Dircx door het vroedschap van Amsterdam aangehouden. Ze wordt in een koets getrokken en voor twaalf jaar opgesloten in het Spinhuis van Gouda. Van een proces is geen sprake: ze wordt monddood gemaakt. Haar geliefde, Rembrandt van Rijn, heeft hiertoe opdracht gegeven. Vanuit het Spinhuis blikt Geertje Dircx terug op haar leven.

Simone van der Vlugt over Schilderslief: ‘Het valt me op dat in het herdenkingsjaar van Rembrandt zijn liefdesleven en zijn conflict met Geertje Dircx nergens ter sprake komt. Alsof men het daar liever niet over heeft, omdat het een ander licht op Rembrandt werpt. Maar ik vind het vooral belangrijk dat er eerherstel voor Geertje komt.’

Over de auteur

Simone van der Vlugt is een van Nederlands grootste schrijvers van historische romans, thrillers en jeugdboeken en wilde al heel jong schrijfster worden. Kruistocht in spijkerbroek van Thea Beckman was haar grote voorbeeld. Simone van der Vlugt ontving diverse prijzen, waaronder de NS Publieksprijs. De historische romans van Simone van der Vlugt verschijnen in zestien landen.

Deze lezing wordt georganiseerd door Volksuniversiteit Oegstgeest, Bibliotheek Bollenstreek en de Rijnlandse Boekhandel.