Lezing | Hoe houd ik mijn hersenen gezond?

5 februari 2020, van 20:00 tot 21:00 | Bibliotheek in Sassenheim

Kosten: € 5,00 leden | € 6,50 niet-leden

hersenen

In het kader van de collecteweek van de Hersenstichting organiseert Bibliotheek Bollenstreek in samenwerking met Welzijn Teylingen de lezing ‘Hoe houd ik mijn hersenen gezond?' Deze lezing wordt gegeven door de Hersenstichting. Een interessante lezing voor zowel jong als oud.

Onze hersenen zijn belangrijk bij alles wat we doen: van lopen tot onthouden en van emoties tot ingewikkelde denkprocessen. Onze hersenen maken ons tot wie we zijn. Maar gezonde hersenen zijn niet vanzelfsprekend: veel mensen krijgen gedurende hun leven te maken met een hersenaandoening.

Je kunt zelf veel doen om je hersenen in een zo goed mogelijke conditie te houden. Zoals voldoende slaap, regelmatig bewegen en een gezonde voeding. Daarnaast is het belangrijk om de hersenen uit te blijven dagen. Hoe eerder je daarmee begint, hoe groter de kans dat je hersenen tot op hoge leeftijd actief blijven. Tijdens de lezing ‘Hoe houd ik mijn hersenen gezond?’ worden concrete tips gegeven om hiermee aan de slag te gaan.