Koffiespeeltuin in Oegstgeest

25 november 2020, van 09:30 tot 11:00 | Bibliotheek in Oegstgeest

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Dé ontmoetingsplek voor (aanstaande) ouders. Laat je informeren over van alles rondom opvoeden en opgroeien.

Koffiespeeltuin

Tijdens de maandelijkse Koffiespeeltuin in de Bibliotheek in Oegstgeest kunnen ouders (maar ook opa’s/oma’s en de oppas) tussen 09.30 uur en 11.00 uur terecht om boekjes te lezen, te spelen en andere ouders te ontmoeten.

Coronamaatregelen

Om ervoor te zorgen dat we veilig bij elkaar kunnen komen, vragen we om je vooraf aan te melden. De koffiespeeltuin is gratis, maar we kunnen vanwege de ruimte maar 10 volwassenen tegelijkertijd deel laten nemen. Geef je dus hieronder op en dan zien we je graag in de bibliotheek!

30 september – Kinderboekenweek “En toen…”

Deze eerste Koffiespeeltuin valt middenin de Kinderboekenweek. Daar gaan we natuurlijk aandacht aan besteden! Onze jeugdspecialist Seliena Eleveld zal haar tips geven over verschillende soorten kinderboeken. Ze geeft haar voorleestips voor kinderen vanaf 4 maanden tot 4 jaar oud. Ze zal ook delen wat je kunt doen om samen het verhaal te verwerken zodat je kleintje zich kan ontwikkelen op taalgebied.

Omdat het thema dit jaar gaat over communicatiemiddelen van vroeger en nu zullen we de app “Quiver” laten zien. Dit is een gratis app waarmee je een ingekleurde kleurplaat met AR technologie tot leven kunt wekken. Er zijn veel kleurplaten beschikbaar van de boekenhelden van de allerkleinsten. Samen kleuren we iets in en zien we wat er gebeurt met de eigen kleurplaat!

28 oktober – Gaaf gebit

Gaatjes? Niet willen tanden poetsen? Hoe en vaak tanden poetsen? Vanaf wanneer naar de tandarts? Goede mondverzorging is belangrijk, juist bij kleine kinderen. Kom langs en hoor van mondzorgpraktijk Jonker hoe het zit met het gebit van jonge kinderen en krijg praktische tips.

25 november – Spelend ontdekken

Spelen is een wezenskenmerk van kinderen. Spelen hoort bij kinderen. Het wordt gemakkelijk gekoppeld aan ontwikkeling en leren. Samen met Elske Sigmond-de Bruin bekijken we wat er zo karakteristiek is voor het spelen van een kind. Er wordt dieper in gegaan op het geschikte speelgoed per ontwikkelingsfase. En natuurlijk kijken we naar de materialen die er in de bibliotheek te gebruiken zijn om het spelend ontdekken te stimuleren. Elske Sigmond-de Bruin, orthopedagoog, was kinder-psychotherapeute met specialisatie speltherapie.

30 december – Wintergezelligheid

Op deze een-na-laatste dag van het jaar komen we gezellig bij elkaar in de warme bibliotheek om te genieten van een goed winterverhaal. Wij zorgen voor warme chocolademelk en een kleine winterknutsel die alle kinderen kunnen meedoen. Kom even uitblazen na de drukte van de kerstdagen in onze rustige maar gezellige bibliotheek.