Landelijke aftrap Nederland Leest in Oegstgeest

Gepubliceerd op: 4 november 2019 10:00

Cursus Coƶrdinatoren gezocht

Donderdagavond 31 oktober was de landelijke aftrap van Nederland Leest in kasteel Oud-Poelgeest in Oegstgeest. Dit jaar is het thema Duurzaamheid.

Bibliotheek Bollenstreek geeft deze maand het geschenkbundel Winterbloei gratis weg aan (nieuwe) leden met daarin niet eerder gepubliceerd werk van Jan Wolkers. Schrijvers Onno Blom en Ronald Giphart en de burgemeester van Oegstgeest Emile Jaensch ontvingen het eerste exemplaar. 

Tijdens de kick-off van Nederland Leest onderstreepten CPNB-directeur Eveline Aendekerk en Emilie Jaensch, burgemeester van Oegstgeest, het belang van de bibliotheek en leesbevordering. 'De bibliotheek is een enorm belangrijke plek binnen de samenleving. Zij fungeert als centrum voor ontmoeting, ontwikkeling, ontspanning, kennis, maar ook debat. Met Nederland Leest willen wij de veelzijdigheid van de bibliotheek nog meer uitlichten.'

Op de foto staan Ronald Giphart, Roxanne Heemskerk (bibliothecaris Bibliotheek Bollenstreek, Onno Blom, Hans Portengen (directeur Bibliotheek Bollenstreek), Eveline Aendeker (directeur CPNB), Marjolijn van der Jagt (Dorpsmarketing Oegstgeest), Emile Jaensch (Burgemeester Oegstgeest).