Dichtbundel | Durf te dromen

Gepubliceerd op: 13 september 2019 10:06

Durf te dromen is een gedichtenbundel met gedichten gemaakt door de deelnemers van het Taalcafé.

De dichtbundel is geschreven aan de hand van het thema van de week van de alfabetisering, namelijk: durf te dromen. Alle taalcafés hebben in het voorjaar hard gewerkt aan allerlei soorten gedichten. Van elfjes tot haiku’s en verschillende rijmschema’s. Op ieder taalniveau kun je wel een gedicht maken.

Er zijn gedichten gemaakt over het thuisland (dromen over vroeger), over hoe men het hier vindt in de Bollenstreek en over toekomstdromen en plannen in Nederland. Door te spelen met de taal leren de deelnemers nieuwe woorden en invalshoeken van het Nederlands en beleven ze ook plezier aan het leren van de taal, wat helemaal past in de doelstelling van de taalcafés.

Het voorwoord van de dichtbundel is geschreven door Geke van Velzen (directeur-bestuurder van Stichting Lezen&Schrijven) en het dankwoord door onze directeur Hans Portengen.

Dichtbundel bestellen

De dichtbundel bestel je via onderstaande bestelknop. Na betaling ontvang je een afhaalbewijs. Hiermee haal je de dichtbundel op bij een van de vestigingen van de Bibliotheek Bollenstreek.

Koop de dichtbundel Durf te dromen