Even kennismaken | Sanne Boswinkel

Gepubliceerd op: 3 juni 2020 10:00

Wat een bijzondere tijd om te beginnen aan een nieuwe baan! Toen ik aantrad als projectleider waren de deuren van het Taalhuis al twee weken gesloten. Mijn kennismaking verloopt sindsdien via de telefoon, via het beeldscherm en héél af en toe ‘in het echt', zorgvuldig op anderhalve meter afstand.

Wat ik na ruim twee maanden zeker weet is dat wij hier in de Bollenstreek een uniek Taalhuis neerzetten met elkaar. Wat een passie en energie kom ik tegen in mijn gesprekken met taalcoaches, caféhouders en bibliotheekmedewerkers, werkelijk hartverwarmend!

De afgelopen 25 jaar heb ik voornamelijk gewerkt als journalist bij radio en televisie. Hoewel dat een wereld verwijderd lijkt van het Taalhuis zie ik dat anders; ik ben 25 jaar intensief bezig geweest met bewerken van informatie voor een groot publiek. Taal is daarbij het belangrijkste instrument. Spelen met taal, het hertalen van informatie en het toegankelijk maken van ingewikkelde onderwerpen voor een brede doelgroep zijn mijn passie.

Als vrijwilliger heb ik de afgelopen 15 jaar in mijn woonplaats Noordwijkerhout de nodige meters gemaakt. Mijn project ‘TaalLokaal Noordwijkerhout’ sluit het meest aan bij wat hier, in het Taalhuis, gebeurt. De Nederlandse taal toegankelijk maken voor iedereen die daar moeite mee heeft; het is een prachtige missie.

Ik kijk er naar uit om de komende tijd met jullie allemaal de schouders te zetten onder dit mooie Taalhuis. Met leuke activiteiten en goede ondersteuning wil ik verder bouwen aan die geweldige groep taalvrijwilligers die er nu al staat. Ik wil jullie zeer, zeer bedanken voor de inzet die jullie, ook nu in deze lastige periode, plegen om het contact met de taalmaatjes te onderhouden. Ik hoop dat we elkaar snel ‘live’ kunnen ontmoeten.

Sanne Boswinkel, projectleider Taalhuis