Meer leesplezier bij de KTS

Gepubliceerd op: 6 maart 2018 13:34

Foto Femke den Elzen

Het Teylingen College KTS en de Bibliotheek Bollenstreek gaan hun samenwerking nog verder verstevigen. Tijdens een ontmoeting tussen de directeuren van beide organisaties, ter ere van de overdracht van de nieuwe collectie, benadrukten zij nogmaals het belang van lezen.

Twee jaar geleden zijn de middelbare school en de Bibliotheek gestart met een pilot, waarbij door de Bibliotheek ieder halfjaar een speciaal geselecteerde collectie aan de KTS wordt geleverd. In de onderbouw is deze pilot een groot succes. De leerlingen lezen vrij in de lessen Nederlands, en vergroten zo hun woordenschat en leesplezier. Ze kunnen langer zelfstandig lezen en leren zich beter te concentreren. Dit levert ook winst op bij alle andere vakken in hun pakket.
Dit schooljaar zijn er ook spiksplinternieuwe boeken geleverd voor de bovenbouw. Het doel is een doorlopende leeslijn te creƫren, zodat de leerlingen goed voorbereid het examen in gaan.
De komende tijd zullen de KTS en Bibliotheek Bollenstreek uitzoeken waar nog meer kansen liggen, bijvoorbeeld op het gebied van het geven van workshops voor leerlingen en docenten.