Gevolgen coronavirus

Gepubliceerd op: 15 maart 2020 20:00

In verband met het coronavirus zijn alle vestigingen van de Bibliotheek Bollenstreek en de Volksuniversiteit Oegstgeest vanaf 16 maart tot en met 6 april gesloten.

Activiteiten t/m 6 april worden verplaatst

Alle activiteiten die gepland stonden tot en met 6 april worden verplaatst naar een later tijdstip. We houden je hierover op de hoogte. Het gaat om workshops, cursussen, lezingen, spreekuren, voorlezen, taalcafés, mamacafés en leeskringen.

Boetes te laat teruggebrachte materialen

Geleende en gereserveerde materialen kunnen thuis worden gehouden. Tot en met 15 april worden er geen boetes in rekening gebracht. Dit geldt ook voor boeken die ingeleverd moeten worden omdat ze gereserveerd zijn. 

In Lisse en Sassneheim kan je wel boeken inleveren. De inleverbus van deze bibliotheken zijn 24 uur per dag open.

Online bibliotheek

Gelukkig is de online bibliotheek altijd open! Bij de online Bibliotheek krijg je toegang tot een wereld aan kennis. Geniet van de mooiste e-books en luisterboeken. Waar je maar wilt, wanneer je maar wilt. We helpen je graag op weg met de alternatieven van de Online bibliotheek.

Bibliotheek Online

Lees een e-book

Heb je al eens een e-book gelezen? Met de online Bibliotheek heb je ruim 28.000 e-books voor jong en oud tot je beschikking. Ben je lid dan ben je in vier stappen digitaal aan het lezen:

  1. Ga naar onlinebibliotheek.nl en log in met je pasnummer en wachtwoord van de Bibliotheek Bollenstreek
  2. Registreer eenmalig als je voor het eerst inlogt
  3. Kies een e-book en zet het op je boekenplank
  4. Download de Bibliotheek-app voor tablet/smartphone of zet het e-book met een computer op je e-reader.

Ontdek de LuisterBieb

Voor luisterboeken heb je geen duur abonnement nodig, want die zitten gewoon bij je bieblidmaatschap inbegrepen. In de LuisterBieb-app staan maar liefst 3.700 titels voor je klaar. Zo leen je een luisterboek:

  1. Download de app ‘LuisterBieb’ in de App Store of Google Play op je smartphone of tablet
  2. Open de app en registreer je met je pasnummer en wachtwoord
  3. Blader door het aanbod en begin direct met luisteren.

Hulp nodig?

Bekijk Vragen en antwoorden voor duidelijke instructies. Kom je er nog niet uit? Stuur een e-mail naar info@bibliotheekbollenstreek.nl en we helpen je zo snel mogelijk.

Nog meer leuke tips voor kinderen

Nog meer leuke tips voor kinderen staan op jeugdbibliotheek.nl. Hier vind je inspiratie voor leuke boeken en allerlei informatie voor spreekbeurten en werkstukken. Voor kinderen die lezen lastig vinden, bijvoorbeeld bij dyslexie en beginnende lezers, is er karaokelezen (luisteren met ondertitels) via www.yoleo.nl. Daar vind je ook Junior Einstein, waarmee je schoolvakken kunt oefenen.

Voor de allerjongsten vind je op jeugdbibliotheek.nl naast luisterboeken ook leuke voorleesfilmpjes. Nu de kinderen thuis en veel online zijn, is dit een ideaal moment voor de DataDetox Game en de quiz veilig internetten.

Waarom de bibliotheek dicht gaat

Het kabinet heeft naar aanleiding van de verspreiding van het coronavirus op 12 maart een aantal extra maatregelen genomen. De adviezen en maatregelen omtrent COVID-19 van het RIVM raken ook de Bibliotheek Bollenstreek. Hierin nemen we onze verantwoordelijkheid om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. De Bibliotheek Bollenstreek heeft als gevolg van deze maatregelen besloten om vanaf 16 maart tot en met 6 april al haar vestigingen te sluiten en alle activiteiten te verplaatsen.