Update coronavirus

Gepubliceerd op: 22 april 2020 12:00

De Bibliotheek Bollenstreek en Volksuniversiteit Oegstgeest blijven gesloten tot 20 mei. Alle uitgeleende materialen worden tot en met 1 juni boetevrij verlengd.

Activiteiten tot 20 mei worden verplaatst

Alle activiteiten van de Bibliotheek Bollenstreek en Volksuniversiteit Oegstgeest die gepland stonden tot 20 mei worden verplaatst naar een later tijdstip. We houden je hierover op de hoogte. Het gaat om workshops, cursussen, lezingen, spreekuren, voorlezen, taalcafés, mamacafés en leeskringen.

Boetes te laat teruggebrachte materialen

Geleende en gereserveerde materialen kunnen thuis worden gehouden. Tot 1 juni worden er geen boetes in rekening gebracht. Dit geldt ook voor boeken die ingeleverd moeten worden omdat ze gereserveerd zijn. 

In Lisse en Sassenheim kan je wel boeken inleveren. De inleverbus van deze bibliotheken zijn 24 uur per dag open.

Waarom gesloten

Alle vestigingen van de Bibliotheek Bollenstreek zijn tijdelijk gesloten. De sluiting van bibliotheken is een verplichte maatregel van de overheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Volg de berichten op onze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie. In onze virtuele bibliotheek vind je ons online aanbod.

Online bibliotheek

Gelukkig is de online bibliotheek altijd open! Bij de online Bibliotheek krijg je toegang tot een wereld aan kennis. Geniet van de mooiste e-books en luisterboeken. Waar je maar wilt, wanneer je maar wilt. We helpen je graag op weg met de alternatieven van de Online bibliotheek.

Bibliotheek Online

Lees een e-book

Heb je al eens een e-book gelezen? Met de online Bibliotheek heb je ruim 28.000 e-books voor jong en oud tot je beschikking. Ben je lid dan ben je in vier stappen digitaal aan het lezen:

  1. Ga naar onlinebibliotheek.nl en log in met je pasnummer en wachtwoord van de Bibliotheek Bollenstreek
  2. Registreer eenmalig als je voor het eerst inlogt
  3. Kies een e-book en zet het op je boekenplank
  4. Download de Bibliotheek-app voor tablet/smartphone of zet het e-book met een computer op je e-reader.

Ontdek de LuisterBieb

Voor luisterboeken heb je geen duur abonnement nodig, want die zitten gewoon bij je bieblidmaatschap inbegrepen. In de LuisterBieb-app staan maar liefst 3.700 titels voor je klaar. Zo leen je een luisterboek:

  1. Download de app ‘LuisterBieb’ in de App Store of Google Play op je smartphone of tablet
  2. Open de app en registreer je met je pasnummer en wachtwoord
  3. Blader door het aanbod en begin direct met luisteren.

Hulp nodig?

Bekijk Vragen en antwoorden voor duidelijke instructies. Kom je er nog niet uit? Stuur een e-mail naar info@bibliotheekbollenstreek.nl en we helpen je zo snel mogelijk.

Nog meer leuke tips

Nog meer leuke tips voor kinderen en volwassenen vind je in de virtuele bibliotheek. Hier vind je websites met luisterboeken en voorleesboeken, maar ook linkjes naar websites waar je Nederlands kan oefenen of je theorie en nog veel meer.

Ontdek de virtuele bibliotheek