Leeskring komt samen via Skype

Gepubliceerd op: 28 april 2020 11:30

De eerste digitale leeskring van de Bibliotheek Bollenstreek was een succes, met tien enthousiaste deelnemers en positieve reacties.

Leeskringen blijven actief

Ook de leeskringen van de Bibliotheek Bollenstreek starten langzaam maar zeker digitaal op. Leden van een van de leeskringen binnen de bibliotheek Bollenstreek hadden allemaal het boek 'Heilige Rita' van Tommy Wieringa gelezen, door de corona-maatregelen konden zij niet bij elkaar komen om het samen te bespreken. Toen een van de leden deed het voorstel deed om het boek via een Skype-sessie te bespreken waren alle 10 de deelnemers gelijk enthousiast. Zij installeerden Skype op hun computer of tablet en op de afgesproken tijd zat iedereen klaar.

"Het was even wennen, maar het was heel leuk. De gespreksleider van die avond had de zware taak om de deelnemers niet door elkaar te laten praten. De deelnemers leerden echter snel, we waren er snel aan gewend en de boekbespreking verliep prima." Vertelt een van de deelnemers.

Omdat het naar meer smaakt, hebben de leeskring-leden besloten om de volgende bijeenkomst ook via Skype te doen. Ze hebben een titel uitgekozen, dat alse-book te leen is in de onlinebibliotheek. In de nieuwsbrief van Senia, stond een tip voor een e-book met daarbij een leeswijzer.

Na dit succes volgt ook de bijeenkomst van begin mei gaat weer via Skype!