Voorleesteam van start

Gepubliceerd op: 25 januari 2015 15:40

Op donderdag 22 januari hebben de eerste vrijwilligers van de VoorleesExpress een startbijeenkomst in de Bibliotheek van Sassenheim bijgewoond.

Twintig weken voorleespret

De enthousiaste voorlezers zullen vanaf februari gedurende twintig weken voorlezen bij kinderen die daar behoefte aan hebben.

De VoorleesExpress introduceert het voorleesritueel bij kinderen van 2 tot en met 8 jaar. Door wekelijks een uurtje voor te lezen bij een vast gezin, laat de vrijwilliger hen meer in aanraking komen met boeken en taal. Zo wordt het leesplezier vergroot. Voorlezen verrijkt de woordenschat en stimuleert de taalontwikkeling. Kinderen kunnen daardoor beter meekomen op school. Ook de contacten tussen kind en omgeving -binnen en buiten het gezin- worden versterkt door de gesprekken en activiteiten die bij het voorlezen horen. De vrijwilliger betrekt ook andere gezinsleden bij het ritueel, zodat het voorlezen thuis een vaste plek kan krijgen.

Wilt u graag voorlezen en aansluiten bij een tweede team van de VoorleesExpress?

Om u aan te melden als vrijwilliger -vooralsnog in de gemeente Teylingen- neemt u contact op met Willemien Free, projectleider VoorleesExpress bij de Bibliotheek Bollenstreek. (wfree@bibliotheekbollenstreek.nl telefoon 071-5150587) Ook voor andere vragen over de VoorleesExpress bent u welkom.

De VoorleesExpress in Teylingen is mede mogelijk gemaakt met financiƫle ondersteuning van het Oranjefonds, Stichting Kinderpostzegels en de Rotaryclub Oegstgeest.