Rotary Oegstgeest overhandigt cheque aan VoorleesExpress

Gepubliceerd op: 21 september 2021 11:15

Rotary Oegstgeest overhandigt cheque aan VoorleesExpress

Een feestelijk moment afgelopen week in de bibliotheek Oegstgeest. Leden van de Rotary Oegstgeest overhandigden een cheque aan Mijs Besseling, projectleider van de VoorleesExpress Bollenstreek.

De Rotary organiseert sinds enkele jaren het Oegstgeester Dictee en bestemt de opbrengst hiervan aan een goed doel. Gekozen is voor de bestrijding van laaggeletterdheid. Specifiek komt de opbrengst ten goede aan het project de VoorleesExpress van de Bibliotheek Bollenstreek.

Bij de VoorleesExpress lezen vrijwilligers twintig weken lang een uur per week voor bij gezinnen waar de kinderen een ondersteuning op het gebied van taal kunnen gebruiken. Het belangrijkste doel is dat kinderen plezier krijgen en houden in lezen. De VoorleesExpress hoopt met dit prachtige bedrag het komende jaar nog meer gezinnen en kinderen te bereiken.

Oegstgeester Dictee

Op 12 oktober a.s. vindt de zevende editie van het Oegstgeester Dictee plaats, ook dit jaar zal de opbrengst weer ten goede komen aan de VoorleesExpress. Meer informatie over het dictee en aanmelden kan via: http://www.hetoegstgeesterdictee.nl.