VoorleesExpress zoekt per direct: Coördinatoren in Noordwijk en Sassenheim

Gepubliceerd op: 14 december 2016 14:27

Als coördinator van de VoorleesExpress Bollenstreek breng je voorleesplezier in gezinnen waar een (Nederlandse) taalachterstand is. Start in januari 2017.

De kans dat kinderen uitgroeien tot lezers is vijf keer groter als ouders een positieve leesopvoeding aanbieden. Voorlezen stimuleert bovendien de taalontwikkeling en vergroot de actieve en passieve woordenschat. De VoorleesExpress draait, afgezien van de projectleider, volledig op vrijwilligers: Voorlezers en Coördinatoren.

Als coördinator begeleid je vijf gezinnen en vijf voorlezers. Je vormt 20 weken lang de spil tussen de gezinnen, de voorlezers en de projectleider van de VoorleesExpress. Je organiseert 1 of 2 bijeenkomsten voor je voorlezers waarin je hen de gelegenheid biedt om ervaringen uit te wisselen, elkaar te helpen en je hen informatie geeft. Voor de begeleiding van je groep via Whatsapp en de webapp VoorleesExpress die we gebruiken is het hebben van een smartphone en wat digitale vaardigheden handig. Je bezoekt gezin en voorlezer drie keer. Het coördineren van 5 voorlezers beslaat ongeveer 60 uur van je vrije tijd gedurende een seizoen (6 maanden).  

Wat vragen wij?

  • Je bent minimaal 18 jaar
  • Je beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse taal
  • Je communiceert makkelijk met verschillende doelgroepen (voorlezers en gezinnen)
  • Je woont bij voorkeur in de gemeente waar het project plaatsvindt
  • Je bent betrouwbaar en verantwoordelijk, positief en flexibel

Heb je interesse? Geef je hier op.
De projectleider VoorleesExpress Willemien Free neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.