Voorleeswedstrijd

Gepubliceerd op: 6 februari 2020 08:00

Zaterdag 1 februari waren de voorrondes van de Nationale Voorleeswedstrijd in de bibliotheek van Lisse. Tijdens deze competitie strijden kinderen uit groep 7 en 8 voor de titel Voorleeskampioen van Nederland. Aan deze wedstrijd kunnen alle basisscholen in Nederland meedoen.

Winnaars van de regionale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd in de bibliotheek van Lisse zijn Lynn Wielenga van De Regenboogschool uit Noordwijk en Noëmi Kroon van basisschool De Klarinet uit Lisse. Lynn las een fragment voor uit het boek Lampje van Annet Schaap en Noëmi uit het boek De waanzinnige boomhut van Andy Griffiths. De jury bestond uit Eline Geursen, Carolina Bongers en Lida van Wickeren. Zij hadden de moeilijke taak om uit maar liefst twaalf deelnemers de twee beste voorlezers aan te wijzen.

De kwartfinale voor Zuid-Holland vindt plaats op zaterdag 28 maart in de Theaterzaal Het Leidse Volkshuis te Leiden. Daar komen de winnaars van de verschillende voorrondes tegen elkaar uit.

De bibliotheken willen met deze wedstrijd laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk is, maar vooral ook erg leuk.