We houden contact!

Gepubliceerd op: 3 juni 2020 10:00

Wat was het fijn om de meesten van jullie toch even te spreken. Tijdens onze belronde van eind april hebben we prachtige, enthousiaste en soms hilarische verhalen gehoord. Natuurlijk troffen we ook coaches die zich grote zorgen maakten over hun maatje, of over zichzelf. Die zorgen kunnen we niet wegnemen, maar het contact gaan we langzaamaan herstellen.

Met elkaar in contact staan is de basis van het Taalhuis, op alle fronten. Deze nieuwsbrief is een nieuwe vorm van contact, nu we elkaar niet kunnen treffen in de bibliotheek. Voor de taalvragers tuigen we momenteel een Facebook-pagina op: Taalhuis Bollenstreek. Ga maar eens kijken op www.facebook.com/taalhuisbollenstreek. In de zomervakantie zullen we extra aandacht vragen voor deze pagina.

Tijdens de belronde bleek ook wel dat jullie je uiterste best doen om contact te houden met jullie maatje. Zo vertelde een van jullie dat hij met de kinderen uit het gezin de ‘berenwandeling’ heeft gedaan. We hoorden over taal-wandelingen door de buurt en in de natuur, ontmoetingen op een bankje in het park.

Een flink aantal van jullie zocht ook contact via de digitale weg: Face-timen, What's-app, e-mailen, alle vormen hebben we voorbij horen komen. Natuurlijk is het niet iedereen gelukt om het contact te herstellen; veel gezinnen worstelden met de digitale school, kinderen moesten vermaakt, werk viel weg. Onze taalvragers stonden niet altijd open voor contact. Het is een pittige periode geweest, niet alleen voor ons, maar juist ook voor onze taalmaatjes. Zóveel informatie (en ook foutieve informatie) deed de ronde... je zult de taal maar slecht begrijpen!