Bescherming van jouw bibliotheekaccount

Gepubliceerd op: 22 maart 2018 13:55

mijn menu

Tot voor kort ontving je van de Bibliotheek een (eenmalig bruikbare) pincode om jouw account te activeren, waarna je een eigen wachtwoord aan kon te maken.

Als jij je tijdelijke pincode nog niet hebt veranderd in een wachtwoord, wordt de toegang geblokkeerd. Je kunt dan via de optie “Wachtwoord vergeten” een nieuwe toegang krijgen. Dit kan alleen als jouw e-mailadres bekend is bij de Bibliotheek Bollenstreek.

Waar moet het nieuwe wachtwoord aan voldoen?

Het nieuwe wachtwoord moet bestaan uit 6 of meer tekens. Er moeten hoofdletters, kleine letters, cijfers of andere tekens (behalve een # of een &) worden gebruikt, aan elkaar geschreven.

Extra tips voor een veilig wachtwoord
1. Een wachtzin is makkelijker te onthouden en moeilijker te raden dan een wachtwoord. (Bijv. “Ik<3vanBloemen”)
2. Gebruik een combinatie van kleine letters, hoofdletters en speciale tekens.
3. Vervang uw wachtwoord minimaal 1x per jaar.
4. Gebruik niet overal hetzelfde wachtwoord, maar probeer deze bijvoorbeeld aan te passen voor de website/service waarvoor je inlogt. (Bijv. “Ik<3bloemen@Bieb”)
5. Het is niet verstandig om uw wachtwoord in de browser op te slaan.

Heb je vragen over veilige wachtwoorden? Kom dan langs bij de Digitale spreekuren van de bibliotheek.