BoekStart in de Kinderopvang

Gepubliceerd op: 6 juli 2017 12:00

Dit voorjaar hebben pedagogisch medewerkers van peuterspeelzalen en een kinderdagverblijf een cursus interactief voorlezen gevolgd.

Voorlezen aan baby’s en jonge kinderen is belangrijk. Het stimuleert het leesplezier en bevordert de taalontwikkeling. Om hier meer aandacht aan te geven is het project BoekStart in de Kinderopvang gestart. De pedagogische medewerkers van een aantal peuterspeelzalen en een kinderopvang zijn geschoold in interactief voorlezen. Tijdens het (interactief) voorlezen worden de kinderen aangezet tot nadenken, je legt dingen uit en je laat kinderen op elkaar reageren, dat alles naar aanleiding van het verhaal. Daarnaast is er in de locatie een mooie boekencollectie en een aantrekkelijke leesplek in de kinderopvang.

Vertelkast cadeau

In de Bollenstreek hebben alle pedagogische medewerkers van 5 peuterspeelzalen en één kinderopvang de cursus Interactief voorlezen gevolgd. Per locatie is ook een Voorleescoördinator opgeleid. Bij de Peuterkorf is dit Meike Bonnet. Deze cursus werd gegeven door de Bibliotheek Bollenstreek. Om dit feestelijk af te sluiten werd er op dinsdag 4 juli een vertelkastje geschonken aan de Peuterkorf. Brigitte Kerkhoven van de Bibliotheek Bollenstreek heeft Wiebelbillenboogie voorgelezen m.b.v. het kastje en daarna kregen de kinderen nog wat lekkers.