Boekhandel Grimbergen doneert boeken aan VoorleesExpress

Gepubliceerd op: 23 juli 2020 10:00

In het kader van de actie 'Geef een prentenboek cadeau' doneren klanten van Boekhandel Grimbergen in Lisse hun boeken aan de VoorleesExpress.

De actie ‘Geef een prentenboek cadeau’ stimuleert leesbevordering door een prachtig prentenboek aan te bieden voor €2,50 per stuk. Dit jaar was het prentenboek ‘Woeste Willem’ van Dieter Schubert. De medewerkers van Boekhandel Grimbergen grepen deze actie aan door hun klanten te vragen of zij een boek wilden doneren aan een gezin met kinderen met een taalachterstand. Hier werd positief op gereageerd, met een prachtige opbrengst van 48 boeken als resultaat! 

Om deze bij de juiste gezinnen te krijgen, doneerde Pauline Goedemans op dinsdag 21 juli, de boeken aan Elvira Vis projectleider van de VoorleesExpress Bollenstreek. De VoorleesExpress ondersteunt gezinnen met kinderen van 2 t/m 8 jaar met een taalachterstand.  ‘Onze vrijwilligers ondersteunen gezinnen door bij hen thuis voor te lezen, samen te lezen en taalspelletjes te doen. De afgelopen tijd hebben wij naar digitale oplossingen gezocht. Wij zijn enorm blij met deze donatie. Door de gezinnen en onze vrijwilligers een exemplaar te geven kunnen ze ook via videobellen samen lezen’, aldus projectleider Elvira Vis.  

Ook vrijwilliger worden bij de VoorleesExpress? Kijk op: www.bibliotheekbollenstreek.nl/vle of neem direct contact op via: voorleesexpress@bibliotheekbollenstreek.nl