Boekentips!

Gepubliceerd op: 5 januari 2017 11:36

Boekentips Dionne

Op zoek naar een goed boek? Bekijk de tips van onze programmamanager Dionne Dinkhuijsen!

Dionne geeft voortaan om de maand leestips in verschillende lokale kranten én op onze website. Alle titels zijn te leen bij de 7 vestigingen van Bibliotheek Bollenstreek. Je kunt ze vanuit huis direct reserveren via bibliotheekbollenstreek.nl

‘Charlotte’ van Pia de Jong

Charlotte- Pia de Jong

Dit is voor mij een van de mooiste boeken van 2016. Schrijfster en NRC-columniste Pia de Jong beschrijft het jaar na de geboorte van haar -doodzieke- dochter Charlotte. Zij en haar man besluiten haar niet te laten behandelen, maar zich met Charlotte en hun zonen terug te trekken in hun huis in Amsterdam. Dag en nacht wijden ze zich aan hun gezin en als door een wonder knapt Charlotte op. Vergeet vooral je zakdoek niet als je dit boek gaat lezen!

‘Aquarium’ van David Vann

‘Aquarium’- David Vann

Caitlin, een dapper meisje van 12, wacht iedere dag na school in het openbare aquarium tot haar moeder haar komt ophalen. Hier ontmoet ze een vriendelijke oude man, die haar fascinatie voor vissen deelt. Maar deze vriendschap blijkt geen toeval te zijn en haalt allerlei verborgen familieproblemen naar boven. Het eenzame leven van Caitlin, de heftige familiegeschiedenis, je gaat er helemaal in op. Een aangrijpende roman over liefde en strijd, die leest als een trein en je verdwaast achterlaat.

‘Verdriet is het ding met veren’ van Max Porter

‘Verdriet is het ding met veren’ - Max Porter

Is het poëzie? Kunst? Of een fabel? Dit boekje is het allemaal! Een man en zijn twee jonge zoons verliezen plotseling hun vrouw en moeder. Na de begrafenis vliegt er een kraai hun huis binnen, die laat weten te blijven totdat het gezin hem niet meer nodig heeft. 'We letten erop dat we haar ouder maakten, haar niet vastpinden. Dat we haar oma noemden toen papa opa werd.’ Een lief, bijzonder boekje.

‘Nooit meer te druk, een opgeruimd hoofd in een overvolle wereld’ van Tony Crabbe

‘Nooit meer te druk, een opgeruimd hoofd in een overvolle wereld’ - Tony Crabbe

Alleen deze titel al maakte mij heel nieuwsgierig naar dit boek, want ook ik kom geregeld tijd te kort. Volgens Crabbe is druk zijn een gevolg van verkeerde keuzes maken. Het boek is onderverdeeld in drie delen. De bewustwording, het onderscheid maken tussen het druk hebben en je druk maken en het hoofdthema: wat is echt belangrijk. En of het nu voor je werkt of niet, het scheelt in ieder geval tijd! Een mooi voornemen voor 2017.