Boekentips!

Gepubliceerd op: 27 februari 2017 14:40

Hans Portengen, directeur van de Bibliotheek Bollenstreek. combineert een nuchter realistisch wereldbeeld met..

een liefde voor verhalen, in welke vorm of genre dan ook.

Een klein leven geschreven door Hanya Yanagihara

Eerder getipt door DWDD ben ik eraan begonnen, maar niet uitgelezen. Wat een melodramatische roman. De recensies zijn echter zeer positief en ook mijn vrouw was enthousiast. Ik zou zeggen: trek uw eigen conclusie. Het verhaal gaat over vier studievrienden die samen hun weg zoeken in New York. Een van hen, Jude St. Francis, heeft een weinig benijdenswaardige jeugd gehad. Zijn vrienden proberen zijn pijn te verlichten, maar de vraag dringt zich op of Jude wel verlost kan worden van de demonen uit zijn verleden.

Augustus geschreven door John Williams

Het was even schrikken. Een briefroman over Keizer Augustus, maar wat een geweldig boek. Je moet heel even doorzetten voordat je gegrepen bent. Maar als dat eenmaal gebeurd is, laten de personages je niet meer los. Ongelofelijk knap om de geschiedenis van 2.000 jaar geleden zo levendig te beschrijven, dat het lijkt of je er midden in staat. Het gekonkel, de corruptie en het verraad in Rome; het leest als een thriller. 

De niet verhoorde gebeden van Jacob de Zoet geschreven door David Mitchell

Begin jaren ’80 zag ik de serie Shogun op tv. Het begin van een fascinatie voor Japan. En met deze ingenieuze avonturenroman kon ik mijn hart weer ophalen. Gedurende ruim tweehonderd jaar was Deshima Japans enige poort tot de buitenwereld. Daar legden de VOC-schepen aan. Jacob de Zoet is naar Deshima gegaan met de bedoeling er één jaar te blijven en dan als een vermogend man terug te keren. Dat loopt niet zoals verwacht. Wat volgt is een verhaal over de voortdurende strijd tegen kwaadaardige machten, plus een onmogelijke liefde. 

Alle titels zijn te reserveren via de catalogus.

Leen en lees de titels!

 • Een klein leven

  Hanya Yanagihara

  Vier jongens van begin twintig sluiten vriendschap voor het leven maar toch blijkt dat één van hen een vreselijk geheim met zich meedraagt.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Een klein leven

 • Augustus

  John Williams

  Het levensverhaal van de Romeinse keizer Augustus.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Augustus