Boekentips van Annemieke

Gepubliceerd op: 6 maart 2017 13:21

Annemieke Hermsen, manager frontoffice, verliest zich graag in..

waar gebeurde verhalen en als moeder van twee jonge kinderen volgt ze het fascinerende leren-lezen-proces op de voet.

Daaf is top! / Vrouwke Klapwijk

Wat een leuk concept; Samenleesboeken! Een must-read voor iedere ouder met kinderen in groep 3. In deze vorm worden zinnen in AVI-Start in een groot lettertype afgewisseld met zinnen van een hoger niveau, AVI-E5, in een kleinere letter. Uw kind leest de grote letters, u de kleine. Dus echt ‘Samen lezen’. En natuurlijk sluit het verhaal aan bij de bevingswereld van het kind. David wordt op school gepest, omdat hij onhandig is. Dankzij opa en zijn begripvolle juf ontdekken zijn klasgenoten dat David heel zorgzaam is voor dieren. 

Anna, Hanna en Johanna / Marianne Fredriksson

Johanna is dement en ligt op sterven. Haar dochter Anna bezoekt haar en begint zich af te vragen wie haar grootmoeder Hanna was. Omdat Johanna niet meer in staat is antwoord te geven op haar vragen, gaat Anna zelf op zoek. Ze reist door het leven van drie generaties vrouwen die onder zeer verschillende omstandigheden hun positie moeten bevechten. Toch stuiten ze in essentie op dezelfde problemen in hun streven naar zelfstandigheid.

Een schitterend gebrek / Arthur Japin

Lucia en Casanova leren elkaar kennen op een feest nabij Venetië, worden verliefd en beloven elkaar eeuwige trouw. Maar kort daarna verdwijnt Lucia plotseling uit Casanova's leven. Vele jaren later ontmoeten ze elkaar in een Amsterdamse schouwburg bij toeval opnieuw. Langzaam wordt duidelijk dat haar verdwijning geen verraad was, maar een daad van liefde. Ook te leen als E-book en luisterboek.

Het huis waar jij van hield / Tatiana de Rosnay

Kruip in de huid van Rose, een Parisienne uit de tweede helft van de 19e eeuw die in het kader van de stadsvernieuwing weigert haar huis te verlaten. Laat je verbeelding je meevoeren naar het schilderachtige en donkere Parijs van toen, met smalle straten, scheve huizen en ongelijke daken. Voor Rose is het huis aan de rue Childebert veel meer dan gewoon een plek om te wonen, het is haar toevluchtsoord en haar reden om te leven. Iedere kamer vertelt er zijn eigen verhaal en in sommige liggen diepe geheimen besloten.

Krijg nou de tieten / Claudia de Breij

Een heerlijk en eerlijk boek over zwanger zijn en alles wat er dan, vooral fysiek, op je pad (kan) komen. Een frisse wind tussen alle hormoonschommelingen, CJG-lijstjes, borstvoedingsadviezen en keuzestress over de aanschaf van wandelwagen en billendoekjes. Een boek waar ik vreselijk om gelachen heb omdat het zo herkenbaar was!

Alle titels zijn te reserveren via de catalogus.

Leen en lees de boeken

 • Een schitterend gebrek

  Arthur Japin

  Relaas van de eerste grote liefde van Giacomo Casanova (1725-1798) als 17-jarige voor een meisje van 14.

  E-book

  Bekijk details van Een schitterend gebrek

 • Anna, Hanna en Johanna

  Marianne Fredriksson

  Het leven van drie generaties Zweedse vrouwen.

  E-book

  Bekijk details van Anna, Hanna en Johanna

 • Daaf is top!

  Vrouwke Klapwijk

  Daaf wil ook op het rek. Maar Has zegt nee. Daaf is dom en raar zegt Has. Dat zegt Ron ook. Opa wil Daaf helpen. En juf ook. Samenleesboek op AVI-S en AVI-E5. Vanaf ca. 6 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Daaf is top!