Boekentips!

Gepubliceerd op: 29 juni 2017 14:35

Hans Portengen, directeur van de Bibliotheek Bollenstreek combineert

een nuchter realistisch wereldbeeld met een liefde voor verhalen, in welke vorm of genre dan ook.

Buzz Aldrin, waar ben je gebleven? / Johan Harstad

Op 20 juli 1969 keek ik op de televisie naar de landing op de maan. De Apollo missie leverde mij een levenslange fascinatie op voor ruimtevaart en sterrenkunde. De titel van dit boek in onze collectie e-books trok mij dan ook meteen. Buzz Aldrin, de 2e man op de maan, is de held en het voorbeeld voor Mattias. Wat volgt is een humoristisch en bijtend verhaal over de zoektocht van Mattias naar een eigen identiteit. En dat is dringend noodzakelijk ook.

De zoon / Philipp Meyer

Deze familiesaga start met de 12-jarige Eli. Nadat zijn moeder en zus zijn verkracht en vermoord wordt hij opgenomen in de Comanche-stam en groeit uit tot een strijder met een enorme overlevingsdrang. Als zijn stam door ziekte en honger is gedecimeerd, keert Eli terug naar de blanke 'beschaving'. Heel sympathiek wordt hij niet, maar met een tomeloze ambitie bouwt hij aan een imperium waarvan de latere generaties de vaak zure vruchten plukken.

De gele vogels / Kevin C. Powers

Een indrukwekkend debuut van deze schrijver over de Irak-oorlog. In het voorjaar van 2004 wordt John Bartle uitgezonden naar de Iraakse provincie Ninivé. De angst, de gruwelen en de platte moordlust worden ruw en invoelbaar beschreven. Eenmaal terug in de VS vervalt John in lusteloosheid en schuldgevoel. Schuld over de dood van zijn kameraad Murphy, die hij niet heeft kunnen redden. Indertijd heb ik veel gelezen in de krant over de Irak-oorlog, maar om de absurditeit van een oorlog beter te begrijpen, kan ik iedereen het boek aanraden.

Leen en lees de boeken

 • Buzz Aldrin, waar ben je gebleven?

  Johan Harstad

  De zoektocht van een Noorse jongeman, die in 1969 geboren werd toen Buzz Aldrin zijn voet in het maanstof zette, naar zijn eigen identiteit.

  E-book

  Bekijk details van Buzz Aldrin, waar ben je gebleven?

 • De zoon

  Philipp Meyer

  Kroniek van zes generaties van een Texaanse familie, vanaf de stichting van Texas in 1836 tot heden.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De zoon

 • De gele vogels

  Kevin C. Powers

  Een jonge Amerikaanse soldaat wordt tijdens de Irak-oorlog geconfronteerd met de dood van een van zijn kameraden en worstelt met de vraag of hij hiervoor verantwoordelijk is.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De gele vogels

Lees alle boekentips van Hans Portengen

Meer boekentips van onze medewerkers