Boekentips van Katja Terpstra

Gepubliceerd op: 23 augustus 2017 13:50

Ben je op zoek naar een goed kinderboek voor jouw kinderen of de kinderen in jouw klas? Katja Terpstra tipt deze drie boeken.

Zij is leesconsulent en Bibliothecaris Specialist in Lisse bij de Bibliotheek Bollenstreek.

Waar blijft de herfst?

van Sanne Miltenburg

Nog even en de herfst staat weer voor de deur. Niet iedereen vindt dat even leuk. Ook Konijn niet, die in dit grappige boek over de herfst en vriendschap, hoort dat zijn beste vriend Egel een winterslaap gaat houden. Konijn wil Egel zo’n lange tijd niet missen en doet er alles aan om de herfst zo lang mogelijk voor Egel te verstoppen. Een aandoenlijk verhaal met duidelijke tekeningen dat goed is voor te lezen aan kinderen vanaf 4 jaar.

Vergeetjeskruid

van Ingrid Vandekerckhove met illustraties van Hilky Mantel

Wat als je ouders opeens kinderen zijn geworden? En zich ook nog verschrikkelijk gedragen? Het overkomt Felix. Samen met zijn broer Jasper en Lotte probeert hij uit te zoeken wat er gebeurd is. Een hilarisch verhaal waarin de wereld op z’n kop staat. Hilky Helmantel heeft op bijna elke pagina een mooie illustratie gemaakt, die kinderen zeker zal aanspreken. Over Felix en Lotte zijn al twee boeken verschenen. Kinderen die de smaak te pakken hebben gekregen na het lezen van dit boek, kunnen fijn verder lezen. Een mooi boek om aan te raden of voor te lezen aan kinderen van groep 4 en 5.

Vergeetjes kruid van Ingrid Vandekerckhove met illustraties van Hilky MantelWat als je ouders opeens kinderen zijn geworden? En zich ook nog verschrikkelijk gedragen? Het overkomt Felix. Samen met zijn broer Jasper en Lotte probeert hij uit te zoeken wat er gebeurd is. Een hilarisch verhaal waarin de wereld op z’n kop staat. Hilky Helmantel heeft op bijna elke pagina een mooie illustratie gemaakt, die kinderen zeker zal aanspreken. Over Felix en Lotte zijn al twee boeken verschenen. Kinderen die smaak te pakken hebben gekregen na het lezen van dit boek, kunnen fijn verder lezen. Een mooi boek om aan te raden of voor te lezen aan kinderen van groep 4 en 5.Leven als een astronaut Mark L. BrakeWaarom eerst je onderwerp bedenken als je een spreekbeurt of werkstuk gaat maken? Laat kinderen eerst een boek uitzoeken dat ze aanspreekt en aan de hand daarvan het onderwerp bepalen. Leerlingen zullen daardoor met meer plezier met hun opdracht aan de gang gaan. Grote kans dat het boek van Mark L. Brake dan niet lang in de kast blijft staan. Deze handleiding voor iedereen die astronaut wil worden leest als een trein (of in dit geval als een raket). Het staat vol met weetjes, foto’s, tips en verhalen over de ontdekking van het heelal. Ook een aanrader voor kinderen die niet van lezen houden. Geschikt voor de bovenbouw. Vergeetjes kruid van Ingrid Vandekerckhove met illustraties van Hilky MantelWat als je ouders opeens kinderen zijn geworden? En zich ook nog verschrikkelijk gedragen? Het overkomt Felix. Samen met zijn broer Jasper en Lotte probeert hij uit te zoeken wat er gebeurd is. Een hilarisch verhaal waarin de wereld op z’n kop staat. Hilky Helmantel heeft op bijna elke pagina een mooie illustratie gemaakt, die kinderen zeker zal aanspreken. Over Felix en Lotte zijn al twee boeken verschenen. Kinderen die smaak te pakken hebben gekregen na het lezen van dit boek, kunnen fijn verder lezen. Een mooi boek om aan te raden of voor te lezen aan kinderen van groep 4 en 5.Leven als een astronaut Mark L. BrakeWaarom eerst je onderwerp bedenken als je een spreekbeurt of werkstuk gaat maken? Laat kinderen eerst een boek uitzoeken dat ze aanspreekt en aan de hand daarvan het onderwerp bepalen. Leerlingen zullen daardoor met meer plezier met hun opdracht aan de gang gaan. Grote kans dat het boek van Mark L. Brake dan niet lang in de kast blijft staan. Deze handleiding voor iedereen die astronaut wil worden leest als een trein (of in dit geval als een raket). Het staat vol met weetjes, foto’s, tips en verhalen over de ontdekking van het heelal. Ook een aanrader voor kinderen die niet van lezen houden. Geschikt voor de bovenbouw.

Leven als een astronaut

van Mark L. Brake

Waarom eerst je onderwerp bedenken als je een spreekbeurt of werkstuk gaat maken? Laat kinderen eerst een boek uitzoeken dat ze aanspreekt en aan de hand daarvan het onderwerp bepalen. Leerlingen zullen daardoor met meer plezier met hun opdracht aan de gang gaan. Grote kans dat het boek van Mark L. Brake dan niet lang in de kast blijft staan. Deze handleiding voor iedereen die astronaut wil worden leest als een trein (of in dit geval als een raket). Het staat vol met weetjes, foto’s, tips en verhalen over de ontdekking van het heelal. Ook een aanrader voor kinderen die niet van lezen houden. Geschikt voor de bovenbouw.