Lekker lezen blijft mogelijk

Gepubliceerd op: 13 januari 2021 10:00

Afbeelding Wat kan er wel

Alle vestigingen van de Bibliotheek Bollenstreek blijven voorlopig gesloten. De sluiting is het gevolg van de overheidsmaatregelen tegen het coronavirus. Gelukkig kun je gewoon boeken blijven reserveren of laat je verrassen met een boekenpakket via de AfhaalBieb.

AfhaalBieb

Met de AfhaalBieb krijg je een tas met door de Bibliotheek geselecteerde boeken. Uiteraard blijft het mogelijk om zelf boeken te reserveren. De Bibliotheek neemt contact met je op wanneer je de boeken op kan komen halen.

Ga naar de AfhaalBieb

Boeken BezorgBieb

Indien je door fysieke omstandigheden niet zelf naar de bibliotheek kunt komen, kun je gebruik maken van de Boeken BezorgBieb. Vrijwilligers brengen de materialen dan naar je toe.

De bibliotheek wil haar capaciteit zoveel mogelijk beschikbaar houden voor mensen die het écht nodig hebben, maak daarom alleen gebruik van deze service als het echt niet anders kan.

Ga naar de BezorgBieb

Online Bibliotheek

Voor luisterboeken en e-books kun je 24 uur per dag, 7 dagen per week terecht bij de Online Bibliotheek.

Ga naar de online Bibliotheek

Materialen thuis?

Heb je nog boeken of andere materialen thuis, dan hoef je ze niet in te leveren. De uitleentermijn schuiven we namelijk op. Je hoeft geen te laat geld te betalen tijdens de sluiting. En als we weer open gaan, krijg je meer tijd om je materialen in te leveren. In mijn menu (via de website) of via de wise app kan je de “nieuwe”uitleentermijn zien van je geleende materialen.

Inleveren

In de vestgingen Sassenheim en Lisse kunnen boeken 24 uur per dag ingeleverd worden in de boekenbus. In de overige vestigingen kunnen boeken ingeleverd worden tijdens de afhaalmomenten. Hiervoor hoeft geen afspraak gemaakt te worden.

Bekijk de openingstijden van de AfhaalBieb

Herinnering ontvangen?

Heb je een herinnering ontvangen over materialen die al voor de lockdown te laat waren? Het te laat geld van deze materialen loopt niet op en de materialen kunnen na de lockdown ingeleverd worden bij een vestiging bij jou in de buurt. Of je kan materialen inleveren bij de vestigingen Sassenheim of Lisse in de buiten inleverbus.

Telefonisch spreekuur

Voor al je vragen over de bibliotheek kun je vanaf woensdag 16 december bij ons terecht tijdens het telefonisch spreekuur elke werkdag van 10.00-12.00 uur. Ook voor vragen over het lenen en lezen van e-books en luisterboeken kun je hier terecht.

Bekijk de telefonische spreekuren

Activiteiten

Alle activiteiten in de bibliotheek zijn geannuleerd of verschoven naar een andere datum. Bekijk de agenda voor een overzicht van de lopende (online) activiteiten.

Bekijk de agenda