Expositie in de Bibliotheek in Lisse

Gepubliceerd op: 31 mei 2019 14:26

Dirk van Egmond

Van 1 juni tot en met 30 juni exposeert fotograaf Dirk van Egmond in de Bibliotheek Bollenstreek, vestiging Lisse. In de halvitrine exposeert Anita van Vliet haar glassierraden.

Dirk van Egmond is geboren en getogen in Katwijk en heeft al heel veel moois vastgelegd in onze prachtige provincie. Strand, natuur en steden zoals Leiden zijn favoriete onderwerpen. Tien jaar geleden is hij begonnen met het exposeren en verkopen van zijn foto's op canvas en aluminium, wat uitgegroeid is tot zijn werk. Wilt u alvast wat foto’s zien kijk dan op www.treffendbeeld.nl/canvas/.

Anita van Vliet komt uit Hillegom en maakt en verkoopt sieraden en cadeauartikelen van glas. De hangers zijn gemaakt van glas dat bij 800 of 900 graden in de oven is gesmolten. Na het afkoelen wordt het verwerkt tot een sieraad. Ze noemen deze techniek glasfusen. Naast de glassieraden maakt ze cadeauartikelen met de Tiffany techniek. Dit wordt vaak verwisseld met glas in lood. Bij Tiffany zijn de naden dunner, sluit het glas nauwer aan en moet er ook veel preciezer worden gewerkt. Allebei zijn dit technieken waarmee unieke kunstwerken gemaakt worden van een bijzonder materiaal wat we allemaal dagelijks gebruiken: Glas! Wil je meer weten of zien? Kijk op www.creactief.eu. Wil je het zelf ook eens uitproberen of er wat over vragen? Mail dan naar info@creactief.eu.