Expositie Ans Duindam en Carla Frese in Noordwijkerhout

Gepubliceerd op: 25 september 2020 13:00

Van 25 september t/m 22 oktober exposeert Ans Duindam haar Tiffanyramen en Carla Frese stelt haar sieraden ten toon in de bibliotheek van Noordwijkerhout.

Ans Duindam heeft zo’n 10 jaar geleden besloten om samen met een vriendin een workshop ‘Tiffany’ te gaan doen bij Glasatelier Heleen van der Spek in Leiden. "Daar werd onze liefde voor werken met glas geboren. We hebben uiteindelijk ieder een andere richting gekozen, maar het materiaal geeft zulke prachtige resultaten, dat het ons allebei blijft fascineren."

Als geboren Noordwijkerhoutse vindt ze het erg leuk om een kleine expositie in te richten in de hal van de bibliotheek in Noordwijkerhout, vooral omdat ze ook al vele jaren als vrijwilligster werkzaam is bij de Bibliotheek Bollenstreek, vestiging Voorhout.

Na de workshop is Ans zelf verder gegaan met het maken van Tiffanyramen, onder begeleiding van Joost Wijnberg in Noordwijk. Voor Ans is het de eerste keer dat ze een paar van haar werken ten toon gaat stellen. Wat deze locatie in Noordwijkerhout zo geschikt maakt voor een expositie met glas, is dat het daglicht via de achterkant de vitrines binnenkomt.

Ans: "Ik vul de vitrines met elf ramen en een lamp, gemaakt met de Tiffanytechniek (in de volksmond meestal ‘glas-in-lood’ genoemd, maar echt een andere techniek, er komt geen lood aan te pas). Mijn vriendin Carla Frese brengt haar prachtige sieraden naar de expositie."

Het werken met glas geeft beide dames al ruim 10 jaar veel plezier; "wij hopen van harte dat het publiek ook enthousiast kan worden bij het zien van de glinstering en prachtige kleuren van het glas, zowel in de sieraden als in de ramen."

De expositie is te bekijken tijdens kantoortijden, behalve vrijdagochtend.