Geef een prentenboek cadeau

Gepubliceerd op: 9 april 2018 13:39

Met de landelijke boekhandelsactie ‘Geef een prentenboek cadeau’ laten de boekhandels jongeren vanaf de peuterleeftijd kennismaken met de klassiekers uit de jeugdliteratuur.

Ieder jaar stellen we twee klassiekers beschikbaar voor slechts 2 euro, zodat ieder kind een goed en mooi uitgevoerd eigen boek op zijn eigen leesplankje kan hebben staan. Waarom we dit doen? Om te laten zien hoe inspirerend het is verhalen te lezen en tegelijk om de leesvaardigheid te stimuleren.

In februari lanceerde de Stichting Geef een (prenten)boek cadeau de klassieker Ronja de roversdochter van Astrid Lindgren ons actieboek voor de jeugd. Voor de kleintjes is vanaf vrijdag 6 april het zo geliefde Raad eens hoeveel ik van je hou van Sam McBratney en Anita Jeram voor slechts 2 euro in de boekhandel verkrijgbaar en voor Noordwijkse peuters en kleuters gratis!

De gemeente Noordwijk geeft de peuters en kleuters van Noordwijk het boek ‘Raad eens hoeveel ik van je hou cadeau’. Een mooie gelegenheid om kinderen op een speciale manier kennis te laten maken met boeken en lezen. Want behalve ‘fun’ is lezen natuurlijk ook een vitale vaardigheid om volwaardig deel te kunnen nemen aan de maatschappij. Via de scholen, kinderdagverblijven en peuterspeelzalen ontvangen kinderen en ouders een voucher voor een gratis boek.