Meer open vanaf 6 juli

Gepubliceerd op: 6 juli 2020 10:00

Vanaf maandag 6 juli is het bij alle vestigingen van de Bibliotheek Bollenstreek mogelijk om een krant of tijdschrift te komen lezen met een kopje koffie of thee.

Update 6 juli

Door verruiming van de coronamaatregelen kunnen we onze volledige dienstverlening aan gaan bieden. Dit betekent dat de leestafels opengaan. Er kan weer koffie en thee worden gehaald uit de automaten en we hebben coronaproof-tafels ingericht waar je aan de slag kunt voor studie of werk.

Gratis kopje koffie of thee

Om dit te vieren nodigt de Bibliotheek Bollenstreek iedereen uit aan de leestafel op vrijdag 10 juli voor een gratis kopje koffie of thee

We vragen je om rekening te houden met onderstaande regels. Op die manier kan iedereen veilig naar de bibliotheek.

• Houd 1,5 meter afstand.
  • Desinfecteer je handen en die van je kind(eren) met de door ons bij de ingang beschikbaar gestelde middelen voordat je de bibliotheek binnen gaat.
  • Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (vanaf 38 graden).
  • Blijf thuis als iemand in jouw huis koorts (vanaf 38 graden) heeft en/of benauwdheidsklachten.
  • Schud geen handen.
  • Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op.

Update 16 juni

Wil je met je eigen laptop komen werken? Vanaf deze week worden de werkplekken in de bibliotheken gerealiseerd en aangepast volgens de corona-maatregelen. We vragen je om vooraf bij de betreffende vestiging een werkplek te reserveren. De leestafels zijn nog niet toegankelijk. Dit betekent dat het lezen van tijdschriften en kranten in de bibliotheek nog niet mogelijk is. Wel kun je tijdschriften lenen.

Update 4 juni

Vanaf 4 juni is het weer mogelijk gebruik te maken van computers en printers. Computers kunnen maximaal 30 minuten gebruikt worden. Alle overige diensten kunnen we vanwege de veiligheid van bezoekers en medewerkers nog niet bieden. Houd er daarom rekening mee dat werkplekken, leestafels, en koffieautomaten voorlopig niet toegankelijk zijn. Ook gaan de activiteiten in de vestigingen nog niet van start.

Update 11 mei

De bibliotheken mogen weer open! Daar zijn wij enorm blij mee. In dit bericht lees je hoe we dit gaan doen en waar je op moet letten wanneer je naar de bibliotheek komt.

Vanaf maandag 11 mei zijn alle vestigingen van de Bibliotheek Bollenstreek weer open op de gebruikelijke tijden en kun je weer boeken en tijdschriften lenen en terugbrengen.

Veiligheidsmaatregelen

Wij houden ons aan het landelijk protocol voor bibliotheken en verzoeken je de volgende regels op te volgen bij een bezoek aan een van onze vestigingen:

• Houd 1,5 meter afstand, zowel binnen als buiten de bibliotheekvestiging.
  • Kom alleen naar de bibliotheek of met maximaal 1 andere persoon uit je huishouden.
  • Kinderen tot en met 12 jaar hebben alleen toegang onder begeleiding van een meerderjarig gezinslid.
  • Gebruik een mandje; maximaal 2 personen per mandje. Zijn de mandjes op, wacht dan tot er weer één beschikbaar is.
  • Leen doelgericht boeken, bij voorkeur na reservering vooraf. Blijf niet langer dan noodzakelijk is.
  • Pak geen boeken uit het schap, behalve als je het boek daadwerkelijk gaat lenen.
  • Schud geen handen.
  • Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op.

Samen zorgen we voor onze veiligheid

De bibliotheekmedewerkers zorgen voor de vereiste hygiëne. Daarbij hoort ook dat alle ingeleverde boeken 36 uur in quarantaine gaan. De materialen blijven gedurende deze tijd nog op jouw naam staan. Het aantal boeken dat op je kaart mag staan is om deze reden verhoogd tot 20 zodat je toch nieuwe boeken mee kunt nemen.

Afhaalbieb en BezorgBieb

Omdat we weer open gaan vervalt het reserveren van boekpakketten via de Afhaalbieb. Heb je al boeken besteld via de Afhaalbieb, dan staan deze klaar om af te halen bij de reserveringen van jouw vestiging.

Voor leden van 70 jaar of ouder hebben we de Boeken BezorgBieb. Zij zijn welkom in de bibliotheek, maar als ze niet kunnen of willen komen, dan komen wij de boeken brengen. Andere leden die volgens de RIVM-richtlijnen tot de risicogroep behoren en daardoor niet naar de bibliotheek kunnen komen, mogen ook gebruik maken van de Boeken BezorgBieb.

Reserveren

Vanaf 4 juni is het weer mogelijk om materialen buiten de Bibliotheek Bollenstreek te reserveren.

Inleveren en boetes

Je kunt ook weer boeken inleveren, maar als je nog niet naar de bibliotheek wilt of kunt heb je daar nog voldoende tijd voor. De eerste inleverdatum, voor al het materiaal dat op dit moment is uitgeleend, is 1 juni.

Online diensten

Natuurlijk blijft het nog steeds mogelijk om boeken te lenen via de Online Bibliotheek en zijn er ook online activiteiten. Bekijk deze in onze agenda.

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten van de Bibliotheek Bollenstreek? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.