Weer open vanaf 11 mei

Gepubliceerd op: 8 mei 2020 10:45

De bibliotheken mogen weer open! Daar zijn wij enorm blij mee. In dit bericht lees je hoe we dit gaan doen en waar je op moet letten wanneer je naar de bibliotheek komt.

Vanaf maandag 11 mei zijn alle vestigingen van de Bibliotheek Bollenstreek weer open op de gebruikelijke tijden en kun je weer boeken lenen en terugbrengen.

Alle overige diensten kunnen we vanwege de veiligheid van bezoekers en medewerkers nog niet bieden. Houd er daarom rekening mee dat werkplekken, leestafels, computers, printers, toiletten en koffieautomaten voorlopig niet toegankelijk zijn. Ook gaan de activiteiten in de vestigingen nog niet van start.

Veiligheidsmaatregelen

Wij houden ons aan het landelijk protocol voor bibliotheken en verzoeken je de volgende regels op te volgen bij een bezoek aan een van onze vestigingen:

• Houd 1,5 meter afstand, zowel binnen als buiten de bibliotheekvestiging.
  • Kom alleen naar de bibliotheek of met maximaal 1 andere persoon uit je huishouden.
  • Kinderen tot en met 12 jaar hebben alleen toegang onder begeleiding van een meerderjarig gezinslid.
  • Desinfecteer je handen en die van je kind(eren) met de door ons bij de ingang beschikbaar gestelde middelen voordat je de bibliotheek binnen gaat.
  • Gebruik een mandje; maximaal 2 personen per mandje. Zijn de mandjes op, wacht dan tot er weer één beschikbaar is.
  • Leen doelgericht boeken, bij voorkeur na reservering vooraf. Blijf niet langer dan noodzakelijk is.
  • Pak geen boeken uit het schap, behalve als je het boek daadwerkelijk gaat lenen.
  • Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (vanaf 38 graden).
  • Blijf thuis als iemand in jouw huis koorts (vanaf 38 graden) heeft en/of benauwdheidsklachten.
  • Schud geen handen.
  • Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op.

Samen zorgen we voor onze veiligheid

De bibliotheekmedewerkers zorgen voor de vereiste hygiëne. Daarbij hoort ook dat alle ingeleverde boeken 36 uur in quarantaine gaan. De materialen blijven gedurende deze tijd nog op jouw naam staan. Het aantal boeken dat op je kaart mag staan is om deze reden verhoogd tot 20 zodat je toch nieuwe boeken mee kunt nemen.

Afhaalbieb en BezorgBieb

Omdat we weer open gaan vervalt het reserveren van boekpakketten via de Afhaalbieb. Heb je al boeken besteld via de Afhaalbieb, dan staan deze klaar om af te halen bij de reserveringen van jouw vestiging.

Voor leden van 70 jaar of ouder hebben we de Boeken BezorgBieb. Zij zijn welkom in de bibliotheek, maar als ze niet kunnen of willen komen, dan komen wij de boeken brengen. Andere leden die volgens de RIVM-richtlijnen tot de risicogroep behoren en daardoor niet naar de bibliotheek kunnen komen, mogen ook gebruik maken van de Boeken BezorgBieb.

Inleveren en boetes

Je kunt ook weer boeken inleveren, maar als je nog niet naar de bibliotheek wilt of kunt heb je daar nog voldoende tijd voor. De eerste inleverdatum, voor al het materiaal dat op dit moment is uitgeleend, is 1 juni.

Online diensten

Natuurlijk blijft het nog steeds mogelijk om boeken te lenen via de Online Bibliotheek en zijn er ook online activiteiten. Bekijk deze in onze agenda.

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten van de Bibliotheek Bollenstreek? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.