Expositie in Lisse

Gepubliceerd op: 2 februari 2019 09:00

‘Zien is meer dan kijken alleen’. Van 2 februari tot en met 1 april exposeert Ingrid van Polen in de Bibliotheek Bollenstreek, vestiging Lisse. In de halvitrine exposeert Willy-Veenman haar keramiek.

Ingrid van Polen

“Het zien van een schilderij is een persoonlijke ervaring, direct menselijk contact is waar het om draait. Het is een interactief proces, geen eenzijdige consumptieve actie.” Van Polen probeert te bereiken dat mensen bij het zien van haar schilderijen inhouden, even pauzeren, reflecteren en zich verbonden voelen met haar schilderijen.

Van Polen is van oorsprong Zweeds en gegroeide op in Amerika. Ze woonde in zeven verschillende landen en in elk daarvan heeft zij haar kunst beoefend. Overal zocht ze contact met professionele kunstenaars die haar verder hielpen op haar artistieke reis. Die invloeden zijn terug te vinden in haar werk. Haar gekozen medium is olieverf vanwege het trage tempo. Olieverf geeft de mogelijkheid om de unieke toets van de kunstenaar op het exacte moment van het ontstaan vast te houden. Het leidt tot een intieme verbinding met de menselijke perceptie, voor de kunstenaar maar ook voor de kijker. Haar schilderijen zijn een weergave van haar intense voorbereiding, haar aanwezigheid in de gebeurtenis, herhaalde analyse en toets.