Leest u mee?

Gepubliceerd op: 26 oktober 2015 12:50

Kom | sluit aan | lees mee.

Houdt u van lezen, maar komt u er in de praktijk eigenlijk niet aan toe?

Vindt u het lastig leuke titels te vinden?

Leest u graag met een groep om leeservaringen te delen?

De Bibliotheek Bollenstreek organiseert in samenwerking met Stichting Senia op dinsdag 10 november 2015 om 10:00 uur in Warmond een informatiebijeenkomst voor mensen die het leuk zouden vinden om deel te nemen aan een leesgroep. De toegang is gratis en vrijblijvend.

Door mee te doen aan een leesgroep komen mensen vaker tot lezen en tot gesprekken met anderen over uiteenlopende thema’s.

Een leesgroep bestaat uit zes tot acht personen. Elk jaar kunnen zij zo’n zeven titels kiezen uit een uitgebreide Nederlandse literatuurlijst. Daarin staat veel eigentijdse literatuur die goed toegankelijk is voor een breed publiek. De leesgroepen krijgen bij ieder gekozen boek informatie aangereikt over het boek en de auteur, met vragen en discussiepunten. Daardoor kunnen de leesgroepen na de oprichting op eigen kracht, zonder dat er een externe deskundige bij aanwezig is, tot zinvolle besprekingen komen.

De kosten voor deelname aan een Senia leeskring bestaan uit een lidmaatschap van de bibliotheek plus een bedrag voor de aanvullende dienstverlening. Meer informatie hierover wordt gegeven op de bijeenkomst.

De bijeenkomst is in Warmond, Herenweg 80.