Bibliotheek Bollenstreek en Reuring gaan digitaal ondersteunen

Gepubliceerd op: 28 mei 2021 08:00

De Bibliotheek Bollenstreek is een samenwerking gestart met Reuring uit Noordwijk. De bibliotheek stelt laptops beschikbaar aan Noordwijkers die geen beschikking hebben over digitale middelen. Daarnaast zal deze doelgroep ondersteund worden met een Digimaatje en met cursussen.

De Bibliotheek Bollenstreek en Reuring gaan samen mensen ondersteunen die digitaal minder vaardig zijn. Er worden twintig laptops beschikbaar gesteld waardoor zijn de kans krijgen om mee te doen aan de digitale samenleving.

Mede door corona is de maatschappij een stuk digitaler geworden en is het noodzakelijk om een minimumniveau aan digivaardigheden te hebben om mee te kunnen komen in de huidige samenleving. Niet iedereen beschikt over deze digitale vaardigheden of middelen. Hans Portengen, directeur van de Bibliotheek Bollenstreek, en Janny van Mullem, manager van Reuring, hebben afgelopen woensdag een samenwerkingscontract ondertekend om deze mensen hierin te ondersteunen middels een maatschappelijk-educatief project.

De Bibliotheek Bollenstreek biedt digitale cursussen aan en Reuring gaat de weerbaarheid van mensen vergroten. Door een op maat gemaakt traject genaamd ‘Digimaatje’ kunnen deelnemers zich verder ontwikkelen op digitaal vlak. Samen met een digitale vrijwilliger gaan deelnemers aan de slag met de mogelijkheden van het internet en computers. Van het uitleggen van de basisbeginselen van een laptop of tablet tot hoe zoekmachines werken, Digimaatjes helpen de deelnemers.

De gemeente Noordwijk financiert de aanschaf van de laptops. Het project is een pilot en valt of staat met de Digimaatjes. Mensen die geïnteresseerd zijn om Digimaatje te worden kunnen contact opnemen met Roy Geers rgeers@bibliotheekbollenstreek.nl.

Foto gemaakt door Willem Krol vlnr: Hans Portengen (Bibliotheek Bollenstreek), Janny van Mullem (Reuring), Dennis Salman (Gemeente Noordwijk)


Word jij Digimaatje?

Ben jij handig met computers en andere apparaten? Als Digimaatje ondersteun je Noordwijkers en Noordwijkerhouters om digitaal vaardig(er) te worden, zodat iedereen de kans heeft om bij te blijven in deze digitale samenleving.

Wil jij je betrokkenheid bij de samenleving laten zien, een concrete bijdrage leveren door mensen te helpen digivaardig(er) te worden? Meld je aan als Digimaatje.

Lees meer en meld je aan als Digimaatje