Kinderen het plezier van lezen en schrijven laten ontdekken!

Gepubliceerd op: 13 november 2020 10:00

Foto door Chris van Houts de Schoolschrijver

Een mooi voorbeeld van samenwerking tussen De Willibrordschool en de Bibliotheek Bollenstreek    De Willibrordschool in Lisse kreeg op dinsdag 3 november Schoolschrijver Lisa Boersen op bezoek. Lisa is onder andere bekend van de boeken: Timo en de Oppasninja-reeks en De Stemmenslurper.

Tijdens de vierde les van De Schoolschrijver-maand gaat ze samen met de kinderen van de Willibrordschool op ontdekkingstocht om de leukste boeken te vinden. Ze kregen in de eerste drie lessen videoboodschappen van kinderboekenschrijvers en maken schrijfopdrachten, en ontdekken zo het plezier van lezen en schrijven. Welk soort verhalen grijpt de kinderen? En kunnen ze zelf ook van deze verhalen schrijven?  

 

De Schoolschrijver is een van de activiteiten uit het programma-aanbod van de Bibliotheek Bollenstreek die de Willibrordschool aanbiedt op het gebied van leesbevordering. Dit doen de leerkrachten o.a. door kinderen meer te laten lezen en door ze te laten zien en ervaren hoe leuk lezen is. De schoolschrijver sluit aan bij het zoek -en vindgedrag van kinderen en helpt het juiste boek te vinden door kinderen zo optimaal mogelijk te verleiden.

 Voor het bevorderen van leesplezier hebben de Willibrordschool en de Bibliotheek Bollenstreek de samenwerking gezocht. De bibliotheek heeft geadviseerd bij het samenstellen van een geheel nieuwe boekencollectie, waardoor de school beschikt over een nieuw gevarieerd en actueel aanbod dat aansluit bij de belevingswereld van kinderen. Daarnaast biedt de bibliotheek tal van activiteiten op het gebied van leesbevordering en mediawijsheid.

 

foto door Chris van Houts, De Schoolschrijver

Op de foto: Groep 8 van de Willibrordschool met Hans Portengen (directeur Bibliotheek Bollenstreek), Lisa Boersen (de Schoolschrijver) en Nelly Vijfhuizen (directrice Willibrordschool)