Taalcafé Hillegom verblijdt deelnemers met bloemetje

Gepubliceerd op: 25 mei 2020 10:45

Juist vanwege de moeilijke tijd waarin iedereen nu zit, houdt het Taalcafé Hillegom contact met de groep mensen, die wekelijks naar de bibliotheek kwam om Nederlands te leren spreken. En dat zijn zo’n veertig personen.

Sinds de bibliotheek dicht ging in maart worden er voor alle vier niveaugroepen oefeningen en leesstukken gemaakt, die op dinsdag via mail worden opgestuurd. Op vrijdag volgen dan de correcte antwoorden op de invuloefeningen zodat iedereen zelf kan kijken of ze het goed hebben gedaan.

Na een aantal weken zijn de vrijwilligers begonnen met eens in de twee weken even te bellen met deelnemers, zodat men ook het Nederlands spreken kan oefenen. Er wordt gevraagd hoe het gaat en informatie gegeven over de versoepeling van de maatregelen. Velen wisten niet dat de bibliotheek weer open was. Ook deze belactie van het Taalcafé wordt hogelijk geapprecieerd door iedereen.

Nu het erop lijkt dat het Taalcafé voorlopig niet kan gaan draaien in de bibliotheek, zijn de vrijwilligers bij mensen, van wie het adres bekend is, aan de deur geweest met een bloemetje of plantje. De reacties waren erg leuk, iedereen was blij verrast met dit blijk van steun. “Gaan jullie bij iedereen langs?”, vroeg Kristina verbaasd. “Ja, van wie we het adres hebben – en dat is van bijna iedereen.” Vaak stonden nieuwsgierige kinderen vooraan. De meesten zijn blij dat ze weer naar school mogen.