Eline de Visser van Bibliotheek Bollenstreek gekozen tot provinciale TaalHeld

Gepubliceerd op: 7 november 2018 11:19

TaalHeld 2018 van de provincie Zuid-Holland. Die eretitel heeft Eline de Visser, projectleider Taalhuis van de Bibliotheek Bollenstreek, afgelopen weekend ontvangen vanwege haar tomeloze inzet voor laaggeletterden in de Bollenstreek. In januari strijdt De Visser met winnaars uit andere provincies om de landelijke TaalHeldenprijs.

Eline de Visser is verkozen tot provinciale TaalHeld in de categorie Bruggenbouwer. “Dankzij haar tomeloze energie en daadkracht heeft ze de afgelopen twee jaar het Taalhuis van de Bibliotheek Bollenstreek echt op de kaart gezet”, aldus Ester van der Wiel, Rayoncoördinator Zuid West van Stichting Lezen en Schrijven, tijdens de regionale verkiezingsdag in Rotterdam. De Visser zelf was blij verrast door haar uitverkiezing. “Ik had het niet verwacht. Ik doe gewoon mijn werk en word daarbij geholpen door  mijn collega’s en vele taalvrijwilligers. Maar volgens de jury krijg ik dingen voor elkaar die anderen niet lukken. Dat is mooi om te horen.” 

Actieve rol

Met de regionale TaalHeldenverkiezingen vraagt Stichting Lezen & Schrijven aandacht voor de 2,5 miljoen volwassenen in Nederland die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. “Zeker de mensen die geboren en getogen zijn in Nederland schamen zich vaak voor het feit dat ze moeite hebben met taal”, vertelt Eline de Visser. “Hen bereiken is moeilijk, omdat ze niet uit zichzelf hulp zoeken. Daarom ga ik zelf de boer op. Zo bezoek ik bedrijven om te kijken wat we kunnen doen om de taal- en/of digitale vaardigheden van werknemers te vergroten. Dat wordt gewaardeerd.”

Landelijke finale

De Visser mag net als de Zuid-Hollandse TaalHelden in de categorieën Taalcursist en Taalbegeleider meedoen aan de landelijke TaalHeldenverkiezing in januari 2019. De drie winnaars ontvangen van H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden de landelijke TaalHeldenprijs. 

Lees meer over het Taalhuis