Opening Taalpunt Oegstgeest

Gepubliceerd op: 8 november 2016 14:20

Heb jij moeite met lezen en schrijven? Of ken je iemand die zijn/haar Nederlands wil verbeteren? Kom dan naar het Taalpunt in de bibliotheek van Oegstgeest. Vanaf de feestelijke opening op 17 november kun je bij ons terecht voor taalspreekuren, taalcoaches en speciale boeken en materialen voor laaggeletterden.

Op 17 november om 14:10 uur zal wethouder Roeffen het Taalpunt in Oegstgeest officieel openen

Koffie, thee en taart staan klaar! Na de opening kun je vragen stellen tijdens het Taalspreekuur of in het Taalcafé kletsen met andere taalcoaches en deelnemers. Graag tot ziens op 17 november!

Met de opening van het Taalpunt krijgt ook de bibliotheek in Oegstgeest haar eigen activiteiten op het gebied van laaggeletterdheid. Oegstgeest volgt daarmee het succesvolle voorbeeld van de andere vestigingen van Bibliotheek Bollenstreek.

Want wist je dat er in Nederland 2,5 miljoen mensen moeite hebben met lezen en schrijven? En dat er in de Bollenstreek ongeveer 25.000 laaggeletterden wonen? Jong of oud, geboren en getogen in Nederland of van buitenlandse komaf: iedereen kan het lastig vinden om een tekst te begrijpen of zelf iets op papier te zetten. Vaak lopen deze mensen tegen allerlei problemen aan, maar omdat ze zich schamen, durven ze geen hulp te vragen.

De Bibliotheek Bollenstreek helpt

In onze vestigingen zijn er elke week taalspreekuren, waar iedereen zonder afspraak kan binnenlopen voor hulp of advies op taalgebied.
Ook zijn er boeken en materialen aanwezig waarmee mensen hun lees- en schrijfvaardigheden kunnen verbeteren; alleen of in een groep. Bovendien werken we met taalcoaches: vrijwilligers die een ander helpen, door samen Nederlands te praten en activiteiten te ondernemen.
Al deze activiteiten zijn erop gericht om problemen te voorkomen en mensen uit hun isolement te halen. Er gaat een wereld voor je open als je goed kunt lezen en schrijven, dus kom bij ons langs voor hulp en advies.

Vrijwilligers gevraagd

Wil jij iemand helpen met het doornemen van de post? Of een inburgeraar helpen Nederlands te leren? Dan zijn wij op zoek naar jou!