Week van Lezen & Schrijven van start met taalwandelingen

Gepubliceerd op: 7 september 2020 12:45

Taalwandeling Taalhuis Noordwijk

Vandaag is de landelijke week van Lezen & Schrijven van start gegaan (7 tot en met 13 september). Een belangrijke week voor het Taalhuis van de Bibliotheek Bollenstreek, waarin extra aandacht wordt gevraagd voor de strijd tegen laaggeletterdheid.

Gezonde Taal

Het thema is dit jaar ‘Gezonde taal’, in dit kader gingen vandaag de eerste taalwandelingen van start.

Speciaal voor het Taalhuis van de Bibliotheek Bollenstreek zijn een achttal wandeling op maat gemaakt, voor iedere Taalhuis-vestiging één. De wandelingen leiden naar een bekend object in de omgeving waarover vervolgens een en ander wordt beschreven. Op deze manier hopen we taalkoppels (taalcoach en taalmaatje) te enthousiasmeren voor en aan te zetten tot een gezamenlijke wandeling. De wandelingen bieden een unieke invulling van de wekelijkse taalontmoetingen en vormen een mooi aanknopingspunt voor een goed gesprek. Daarnaast zijn ze ook nog eens corona-proef!

Voor alle Taalhuis deelnemers staat er een speciale Bibliotheek Bollenstreek Dopper klaar.

Meer informatie over het Taalhuis van de Bibliotheek Bollenstreek vind je op www.bibliotheekbollenstreek.nl/taalhuis.

De taalwandelingen zijn ook open voor leden en bezoekers van de bibliotheek. Routebeschrijvingen zijn verkrijgbaar aan de balies van de verschillende vestigingen.