Voedselbank doneeractie is groot succes

Gepubliceerd op: 2 februari 2021 15:00

Afbeelding Wat kan er wel

Klanten van de Voedselbank Noordwijk ontvangen een gratis lidmaatschap na opgezette doneeractie van de Bibliotheek Bollenstreek.

Afgelopen december sloegen de Bibliotheek Bollenstreek en de Voedselbank Noordwijk de handen ineen. Door middel van een doneeractie werd geld ingezameld om klanten van de Voedselbank Noordwijk een bibliotheekabonnement te kunnen aanbieden.

Donderdag 28 januari was het zover en werden de bibliotheekpassen overhandigd aan de Voedselbank.

De Bibliotheek is meer dan alleen boeken

In totaal werd er met de actie meer dan 1.750 euro opgehaald. Dit bedrag werd doorde Gemeente Noordwijk aangevuld  tot ruim 3.000 euro. Door dit ruimhartige gebaar konden alle 63 huishoudens die op dit moment gebruik maken van de Voedselbank Noordwijk blij gemaakt worden met een gratis jaarabonnement van de Bibliotheek Bollenstreek.

Hiermee kunnen ze boeken lenen, gratis gebruik maken van internet, kranten en tijdschriften lezen en muziek beluisteren. “Met een bibliotheekpas krijgen leden bovendien korting op (online) cursussen en lezingen en andere mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen en bij te blijven”, zegt Hans Portengen, directeur van de Bibliotheek Bollenstreek.

Met de actie wil de Bibliotheek Bollenstreek gezinnen stimuleren om, zodra dit weer mogelijk is, de bibliotheek vaker te bezoeken. Tot die tijd kunnen leden voor het lenen van boeken gebruik maken van de AfhaalBieb en worden er online lezingen en inspiratiesessies aangeboden.