Voorlezen

6 juni 2018, van 14:30 tot 15:30 | Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest Sassenheim, Voorhout

Kosten: gratis

Elke eerste woensdag van de maand lezen we voor!

Speciaal voor kinderen tussen de vier en zeven jaar. Na afloop wordt er nog geknutseld. Aanmelden niet nodig. En je hoeft ook geen lid te zijn om te komen luisteren.

Vandaag is het thema THEATER

De Bibliotheek heeft een grote collectie met voorleesboeken met 'theater' als onderwerp. Zoals Boris de Superheld van Carrie Weston en Tim Warnes over Boris Beer die best verlegen is en nog nooit heeft toneel gespeeld. Wat te doen als juf Kloek in de klas theater wil gaan maken? Of ‘Echte vrienden’ van Salina Yoon dat gaat over Dennis, die nooit veel zegt, maar wel altijd toneel speelt totdat hij het meisje Joy ontmoet.

Kom je ook?

Voorlezen is niet alleen gezellig om te doen, maar ook een investering in de toekomst van een kind. Om taal te leren zijn kinderen afhankelijk van de woorden die ze om zich heen horen. Boeken zijn het beste middel om taal in de omgeving van een kind te brengen. Door veel voor te lezen ontwikkelt de woordenschat van een kind. Uit onderzoek blijkt ook dat kinderen die veel zijn voorgelezen, beter zijn in taal en hoger scoren op Cito-toetsen. De bibliotheek heeft een grote collectie boeken voor kinderen van alle leeftijden. Het lidmaatschap is tot 16 jaar gratis.