Mediaopvoeding

Jeugd 0-6 jaar

Wist je dat door het samen kijken van een filmpje een kind er ook echt iets van opsteekt? En dat de afwisseling met andere activiteiten, zoals buitenspelen, belangrijk is?
Van 26 maart t/m 2 april 2021 besteedt de Bibliotheek Bollenstreek aandacht aan mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar.

Media Ukkie Dagen

media ukkie dagen

Krijg tips en antwoord op vragen, zoals: Hoe kan ik mijn kind veilig begeleiden op de tablet? En hoe zorg ik voor de juiste balans met en zonder media?

Webinar | Ik zie, ik zie

Webinar Ik zie, ik zie

Op 31 maart om 20.00 uur geeft Denise Bontje een gratis webinar voor ouders met jonge kinderen over mediagebruik.

Online Escaperoom

Online escaperoom

De online escape room is een educatief (online) spel voor kinderen van 3-6 jaar (of 2-jarigen samen met ouders) waarbij ze om leren gaan met de werking van een app en touchscreen.

Mediasmarties

media ukkie dagen

Mediasmarties is dé online gids bomvol recensies van kindermedia. Welke app of welk boek past bij de ontwikkeling en interesse van jouw kind?

MediaDiamant

Media Diamant

De MediaDiamant is een handige wegwijzer met tips om kinderen van 0 tot en met 18 jaar mediawijs op te laten groeien.

Boekstart

boekstart

Kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Begin daarom vroeg met voorlezen! BoekStart laat kinderen van 0 tot 4 jaar van boeken genieten.

Jeugdbibliotheek

Ben je op zoek naar de leukste boeken voor kinderen van 0 tot 6 jaar? Op Jeugdbibliotheek.nl vind je voorleesboeken en prentenboeken.

De Voorleeshoek

De Voorleeshoek maakt voorleesfilmpjes van de leukste kinderboeken. Log in met je Bibliotheekaccount om de filmpjes te bekijken.

Het Mediagesprek

Wil je jouw kinderen helpen in de online wereld? Het Mediagesprek helpt je om samen met je kind in gesprek te gaan over leuk en veilig mediagebruik.

Mediamoment per dag

Mediamomentje

Tijdens de Media Ukkie Dagen krijg je elke dag een tip om een Mediamomentje te creëren met je kind. De tips zijn laagdrempelig en gelijk toepasbaar.