Nationale Voorleesdagen

nationale voorleesdagen

Voorlezen maakt je leuker!

Voorlezen maakt je leuker! Of je nu voor het slapen gaan een mooi verhaal voorleest in bed of overdag samen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt. Daarnaast heeft voorlezen een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip.

Kinderen gratis lid
Tijdens De Nationale Voorleesdagen van 20 tot en met 30 januari staat voorlezen aan de allerkleinsten centraal, ook in de Bibliotheek Bollenstreek. Kinderen worden gratis lid van de bieb. Wordt je kind lid tijdens De Nationale Voorleesdagen dan ontvang je een gratis voorleesknuffeltje!

Coco kan het! Prentenboek van het jaar

Coco kan het! is het Prentenboek van het jaar geschreven door Loes Riphagen. Het boek gaat over moed verzamelen en meer kunnen dan je denkt. Alle babyvogels zijn al uitgevlogen, maar Coco vindt het veel te spannend om haar vleugeltjes uit te slaan.

Gaat het Coco lukken om te vliegen?

Zing en dans mee met Coco

Bij het boek is een liedje geschreven. Want voorlezen is leuk, maar zingen en dansen met Coco is misschien wel nog leuker. We nodigen alle peuters en kleuters uit om het liedje te leren zingen en dansen.

Binnenkort lees je op deze pagina waar en wanneer je mee kan doen met deze activiteit.

Loes Riphagen leest voor

Loes Riphagen leest zelf voor uit haar boek Coco kan het! Alle vogels zijn al uitgevlogen, maar Coco vindt het veel te spannend om haar vleugels uit te slaan. Gaat het Coco lukken om te vliegen?

Knutsel je eigen vogel

In haar boek Coco kan het! heeft Loes Riphagen alle dieren geknipt en geplakt van papier. Dit is helemaal niet moeilijk. Dit kun jij ook! Doe je mee?

In dit filmpje legt ze precies uit hoe je zelf je eigen vogel kunt knutselen.

Kleuren maar!

Kleurplaat Coco kan het

Kleur je eigen Coco met potloden, verf, krijtjes of wat je maar wilt. Download en print snel de kleurplaat van Coco kan het!

De Digitale Voorleestas

Lees mee vanuit onze Digitale Voorleestas met prentenboeken & doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes.Samen lezen was nog nooit zo leuk! Ga actief aan de slag met je kind aan de hand van een mooi prentenboek.

BereSlim

Bereslim

Bereslimme Boeken zijn digitale prentenboeken voor kinderen van 3 tot ongeveer 7 jaar. Ze dragen bij aan de taalontwikkeling.

Boekstart

Is je kindje drie maanden? Dan heb je een brief ontvangen met daarbij een waardebon.

Kom met de waardebon naar de Bibliotheek, maak je baby gratis lid en ontvang het BoekStartkoffertje en bekijk welke boekjes jij en je baby nog kunnen ontdekken!

De Voorleeshoek

Het sluiten van de scholen zorgt ervoor dat heel veel kinderen thuiszitten. De Voorleeshoek is daarom beschikbaar voor alle kinderen in Nederland. Een leuke & educatieve manier om de kinderen thuis te vermaken.

Prentenboek TopTien 2021

Ontdek de leukste, grappigste, mooiste prentenboeken voor peuters en kleuters. Een jury van jeugdbibliothecarissen heeft deze Prentenboek Top 10 2021 samengesteld.