Nederland Leest

Ze waren al een eeuw geleden voorspeld, maar de robots komen er nu echt aan, in groten getale. Waar eindigt dit? Een zonnige toekomst of is dit juist begin van het einde? Lees de toekomst. De Bibliotheek is de plaats voor ontmoeting en debat over maatschappelijke thema’s en bespreekt in november de toekomst. Praat mee over robotisering! En krijg vanaf 1 november het boek Ik, robot cadeau.*


* Een boek per persoon en af te halen in jouw vestiging, zolang de voorraad strekt.

Leeskring

Een 'roman in verhalen' waarin de hoofdpersoon een Japanse robotpop met kunstmatige intelligentie in huis neemt om hem gezelschap te houden.
Onder begeleiding van Maartje Nierop, bibliothecaris bij de Bibliotheek Bollenstreek op 16 november in Sassenheim.

Adriaan van Dis

Ter ere van Nederland Leest bezoekt Adriaan van Dis op 28 november de bibliotheek van Oegstgeest. De gelauwerde schrijver wordt door journalist Frénk van der Linden geïnterviewd over zijn laatste roman, ‘In het buitengebied’, dat begint met het relaas over robot Akiko. Is zij in staat gevoelens te ontwikkelen voor de eenzame hoofdpersoon?

Leeskring

Gedachten lezen en geheime liefdes kruisen elkaar in deze negen verhalen over de toekomst, met robots in de hoofdrol. Geschreven door Isaac Asimov en verschenen tussen 1940-1950 en nog steeds actueel.
Onder begeleiding van Anne van der Dool, collectiespecialist bij de Bibliotheek Bollenstreek, op 30 november in Noordwijk.

Maria Genova: Komt een vrouw bij de h@cker

We horen steeds meer over hackers, maar wie zijn ze en hoe werken ze precies? En waarom zijn er zo veel mensen die erin trappen en alles kwijtraken? Schrijfster Maria Genova (1973) dook als digibeet in de wereld van de hackers voor haar boek ‘Komt een vrouw bij de h@cker'.

23 november in vestiging Lisse