Kinderboekenweek

Bij mij thuis lezen we elke avond voor het slapengaan. Bij mij thuis kun je heel ver boven de stad uitkijken. Bij mij thuis vieren we het Suikerfeest. Bij mij thuis wonen twee mama’s. Bij mij thuis eten we elke vrijdag patat. Bij mij thuis zijn alle deuren breed genoeg voor de rolstoel van mijn broertje. Hoe is het bij jou thuis? Wat maakt jouw huis een thuis? Bij iedereen is het thuis anders. We kunnen zo veel van elkaar leren. Lees mee!

Waar slaapt jouw monster?

Hoe ziet het huis van jouw favoriete boekpersonage er uit? Leer een huis ontwerpen en ga het daarna ook echt bouwen met bijzonder materiaal. Met (plastic) afval.

Lees meer en meld je aan

Favoriete leesplek

Lezen kan overal! Op je kamer, in de tuin of op de wc. In iedere bieb wordt een ruimte ingericht om te lezen. Zo is er een griezelzolder en een badkamer. Ga naar jouw bieb en ontdek waar je kunt lezen!

Kijk wanneer jouw bieb open is

Voorlezen in de bieb

Tijdens de Kinderboekenweek wordt er in de bibliotheek voorgelezen aan kinderen van 0 tot en met 6 jaar. Wil je weten wanneer er bij jou in de buurt wordt voorgelezen?

Bekijk de agenda

Boeken voor groep 1 & 2

Boeken voor groep 3 & 4

Boeken voor groep 5 & 6

Boeken voor groep 7 & 8

Digitale boekentips tijdens de Kinderboekenweek 📱 🎧

Op Jeugdbibliotheek.nl is er een inspiratiepagina met digitale boeken voor groep 1 t/m 8. Lees en luister de beschikbare thematitels, bekroonde boeken en meer leestips bij het thema 'bij mij thuis' als e-book of luisterboek.

Naar de digitale boekentips


Meer boekentips?

Kies je leeftijd.