Leestips

Cedric Ramalier en Vincent Burgeau | Het boek is verliefd

Het boek is somber. Wat is er aan de hand? Het boek is verliefd. Maar op wie? Dat durft het niet te vertellen. Toch kom je er al (voor)lezend achter op wie het boek verliefd is. Dit hardkartonnen boek is eenvoudig vormgegeven en nodigt uit om interactief voor te lezen. De jonge luisteraar wordt aangemoedigd iets te doen en daar ‘reageert’ het boek op. Het blijkt wel dat boeken lezers nodig hebben. Geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf 2 jaar. 

Carolina Rabei | Het boek zonder verhaal 

Dusty is een bibliotheekboek, dat heel graag gelezen wil worden. Maar hij is nog nooit geleend... De andere boeken in de bibliotheek vertellen wat hen is overkomen tijdens het uitlenen en zij helpen Dusty om gezien te worden. Dat lukt. Hij wordt gelezen door een klein jongetje en daarna nog door allerlei andere kinderen. Op de kleurrijke illustraties van dit leuke prentenboek is veel te zien. Een mooie ode aan de magie van lezen. Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Dita Breebaart, e.a. |  Interactief voorlezen

Interactief voorlezen gaat een stapje verder dan ‘gewoon’ voorlezen. Dat komt vooral door de voorbereiding, de nadruk op begrip van inhoud en verhaal, en door aanvullende activiteiten. Dit boek geeft op een toegankelijke manier inzicht in de vier stappen van interactief voorlezen. Daarnaast komen verschillende uitgewerkte voorbeelden voor diverse leeftijdsgroepen aan bod. Het boek biedt inspiratie om met interactief voorlezen aan de slag te gaan en meer verdieping en voldoening te halen uit voorlezen aan (heel) jonge kinderen.

TopTitels

Populaire boeken te leen bij de bibliotheek

Nog meer TopTitels