Leestips

Charlotte Dematons | De gele ballon

In dit prachtige, gedetailleerde kijk- en zoekboek wordt je meegenomen op wereldreis. Als kijker vanuit de lucht kom je langs ridders en burchten, sprookjes en een drukke stad, maar ook zie je wilde dieren en kom je langs besneeuwde bergtoppen. Op elke pagina reist een aantal gasten mee: een gele ballon, een blauwe auto, een fakir op een vliegend tapijt en een boef. Door het zoeken naar deze figuren ontdek je op elke pagina leuke grapjes en details. Je raakt niet uitgekeken.

De A van Abeltje | Annie M.G. Schmidt

Wanneer Abeltje, Laura, juffrouw Klaterhoen en meneer Tump naar de kermis gaan, verdwijnt Laura op mysterieuze wijze. Met een huifkar gaan de vrienden naar haar op zoek. Onderweg komen ze bijzondere mensen tegen en beleven ze spannende avonturen. Een ontzettend leuk boek om voor te lezen aan kinderen vanaf ongeveer 6 jaar. En voor iets oudere kinderen is dit een spannend boek om zelf te lezen. Door de originele wendingen in het verhaal en het fijne taalgebruik is dit boek een tijdloze klassieker.

Floor de Goede | Ik ben bij de dinosaurussen geweest

Ga mee op reis met de dinosaurussen. Klim op de rug van een T-Rex of maak grapjes met een Stegosaurus. Ontdek ondertussen verre landen en namen van verschillende dino’s. Als je goed kijkt, zie je dat er veel grappen zijn verstopt op de rijk geïllustreerde pagina’s. Een origineel prentenboek met veel fantasie, waarin kinderen op een leuke manier leren over verschillende soorten dinosaurussen. Het boek is voor jongens en meisjes van alle leeftijden, die geïnteresseerd zijn in dino’s.

TopTitels

Populaire boeken te leen bij de bibliotheek

Nog meer TopTitels