Leestips

Een dodelijk venijn | Fred Vargas

De boeken van de Franse schrijfster Fred Vargas zijn de moeite meer dan waard door hun eigen sfeer, de fijnzinnige humor en de bijzondere personages. De Parijse commissaris Adamsberg behoort daar zeker toe. De slimme, intuïtieve politieman houdt er heel eigen methodes op na als hij een misdaad moet oplossen. In Een dodelijk venijn moet hij alle zeilen bijzetten als in de omgeving van Nîmes drie bejaarde mannen sterven door de beet van een spin, wiens gif normaal gesproken niet dodelijk is.

Gebroken meisjes | Simone St. James

Heden en verleden ontmoeten elkaar in de intrigerende thriller Gebroken meisjes van Simone St. James, als op het terrein van een voormalige kostschool in de Amerikaanse staat Vermont een lichaam wordt gevonden. Journaliste Fiona Sheridan stort zich op de zaak in de hoop ook meer te weten te komen over de moord op haar zus, twintig jaar geleden. Haar onderzoek trekt een beerput aan verdrongen leed naar boven met alle gevolgen van dien.

Persona | Soraya Vink

Soraya Vink debuteerde met Persona, waarin rechercheur Elvira Selas terugkeert bij de politie na lang undercover gewerkt te hebben. Met haar collega’s werkt ze aan twee moorden die duidelijk door één dader zijn gepleegd. Wat de anderen niet weten, is dat Elvira zich nog steeds onderdompelt in haar undercover bestaan om haar broer te zoeken. Vink slaagt erin de verschillende verhaallijnen overtuigend bij elkaar te brengen in deze psychologische thriller, waarin eens temeer blijkt dat de grens tussen goed en kwaad soms flinterdun is.

TopTitels

Populaire boeken te leen bij de bibliotheek

Nog meer TopTitels