Boekentips

Aadje Piraatje - kan al rekenen / Marjet Huiberts

Aadje Piraatje vaart over de wereldzeeën op het piratenschip van zijn vader. Hij gaat niet naar school, maar met negen piraten en twaalf meeuwen aan boord leert hij vanzelf rekenen. Je wordt van harte uitgenodigd om mee te tellen met het bekende piraatje met de rode haren, rode doek, streepjestrui en grijze broek, van piratenscheten tot meeuwenpoten. Vrolijk prentenboek dat dankzij de grappige opdrachtjes zeer geschikt is om samen te lezen. Vanaf ca. 5 jaar.

Mijn kleine Vos / Britta Teckentrup

Als de zon ondergaat, komt Kleine Vos uit zijn hol tevoorschijn. In het donker van de nacht ontmoet hij een familie Egel. Terwijl een uil in de boom toekijkt speelt hij met een ander vosje. Als ’s morgens de zon weer opkomt en allerlei vogeltjes beginnen te fluiten, kruipt Kleine Vos moe en voldaan met zijn moeder in hun hol. Lief verhaaltje met goede identificatiemogelijkheden voor jonge kinderen van een van de beste illustratrices van dit moment. Vanaf ca. 2 jaar.

Die peer is van mij! / Anuska Allepuz

Vijf olifanten ontdekken een nieuwe fruitboom, waarin de sappigste peren hangen. Maar… de boom is veel te hoog. Lukt het hen samen wel? Gelukkig krijgen ze hulp van vijf muisjes, die hun leren dat je met groter zijn niet altijd meer bereikt. Enorm geestig prentenboek over het verschil tussen groot en klein, en over het voordeel van samenwerken. Van de krijttekeningen wordt ieder kind vrolijk. Met een innemende wijze les op het einde: delen maakt iedereen blij. Vanaf ca. 4 jaar.

Jonge Jury

Ben je tussen de 12 en 16 jaar? Dan ben jij de Jonge Jury! Verslind de Leestips en breng je stem* uit op jouw favoriete boek(en). Het boek met de meeste stemmen wint de Prijs van de Jonge Jury 2018. Stemmen kan tot 1 mei 2018, dus ga aan de slag en maak zo meteen kans op dat spannend uitje!

naar de Jonge Jury