Leestips

Diederic van Assenede l Floris en Blanchefleur

Dit boek beschrijft de tragische liefdesgeschiedenis van een moslimprinses en een christenslavin. Het verhaal loopt goed af door de kracht van de liefde, die alle verschillen overbrugt. Het lijkt wel een sprookje. De tekst is op rijm, wat een lekker ritme oplevert, en er zitten mooie beschrijvingen en humor in.
De tekst is geen directe vertaling (andere versvorm en indeling in hoofdstukken) en dat maakt het verhaal leesbaar en  toegankelijk. Hardop lezen is ook een optie. 

Vercors l De stilte der zee

Deze prachtig geschreven novelle gaat over een Duitse officier, die inkwartiert bij
een Franse familie (een oom en een nicht) in de Tweede Wereldoorlog. De Duitser
toont vriendelijkheid, de Fransen hullen zich in stilzwijgen. De Duitser vertelt, zonder antwoord te verwachten, over zijn idealen en later over zijn bittere teleurstelling. Gedurende het verhaal verandert de houding van de Fransen ten opzichte van de Duitser, heel subtiel. Het boek laat je voelen hoe desastreus
oorlog is, op allerlei fronten. Een absolute aanrader.

Marit Törnqvist l Marit Törnqvist presenteert opmerkelijke uitvindingen

Hoshiko is de grootste attractie van het gevaarlijkste circus van Engeland, waar de kinderen van immigranten moeten optreden met gevaar voor eigen leven. De autochtone elite is gek op de show. Hoe gevaarlijker, hoe beter. Wanneer Ben, de zoon van de minister, voor het eerst de show bezoekt, wordt hij op slag verliefd op Hoshiko. Kan Ben haar helpen ontsnappen uit deze gevangenis en heeft hij de moed het systeem van zijn moeder aan te klagen?

TopTitels

Populaire boeken te leen bij de bibliotheek

Nog meer TopTitels