Leestips

De zee kwam door de brievenbus | Selma Noort

Een boek dat direct je hart raakt. De verontwaardiging en logica van een kind tijdens de watersnoodramp van 1953 worden geweldig beschreven in dit boek. Want natuurlijk moet Mathilda, het konijn, ook worden gered. En wat vreselijk als je vader je opeens vanuit het zolderraam in een bootje vol vreemden gooit. Je voelt de wanhoop van de ouders, maar ook de kracht die ze bezitten om de kinderen rustig en veilig te houden. Voor kinderen en volwassenen een aanrader.

Het (on)gewone verhaal van Bo (en Tom) | Tineke Honingh

Het spastische meisje Bo (12) zit in groep 8 en verhuist vanuit de stad naar een dorp. Tijdens de eerste dag op haar nieuwe school ontfermt Tom zich over Bo. Al snel komt Bo erachter dat Tom haar als straf moet helpen van de juf. Wat heeft Tom gedaan dat hij zo’n straf heeft gekregen? Andersom ontdekt Tom dat hij niet de enige is die dingen verzwijgt. Wat hebben Tom en Bo te verbergen? Een prachtig, gevoelvol verhaal over twee kinderen die beiden een geheim met zich meedragen.

Hadden de Grieken al Raketten? | Govert Schelling en Tjarko van der Pol

Dit boek valt niet alleen op door het bijzondere formaat, maar ook door de geweldige tekeningen van Tjarko van der Pol. Elke bladzijde staat vol met weetjes uit een bepaald jaar uit de geschiedenis van de ruimtevaart. Van de houten duif van Arhytas (400 voor Christus) tot de ruimtesportwagen van Elon Musk. De fullcolour illustraties zijn prachtig en op elke tekening valt iets te ontdekken. Kinderen vanaf 7 jaar zullen dit boek met veel plezier gaan lezen en bekijken. Succes verzekerd.

Leestips van Hans Portengen

Directeur Bibliotheek Bollenstreek

Leestips van Dionne Dinkhuijsen

Programmamanager Bibliotheek Bollenstreek

Leestips van Dorine Meijer

Collectiespecialist Bibliotheek Bollenstreek

TopTitels

Populaire boeken te leen bij de bibliotheek

Nog meer TopTitels