Leestips

Het kleine meisje van meneer Linh | Philippe Claudel

Fijnzinnige vertelling over een vluchteling die met zijn kleindochter op zoek is naar een betere toekomst. Moederziel alleen, ontheemd en bezorgd om zijn kleindochter ontmoet hij meneer Bark. Zonder elkaars taal te spreken sluiten ze een diepe vriendschap. Het is dan ook een ramp als meneer Linh na enkele maanden door twee dames van de hulpverlening voor vluchtelingen naar een bejaardentehuis in een buitenwijk wordt gebracht. Wat een juweel van een boek, dat je onmogelijk onberoerd laat.

Uit het leven van een hond | Sander Kollaard

We volgen één zomerse dag in het leven van de ietwat tobberige, brave, alleenwonende en kinderloze Henk van Doorn en alle gedachten die constant door zijn hoofd gaan. Even was ik bang dat het een depressief verhaal zou worden van een loser. Maar hoe verder je komt in deze roman, des te blijer je wordt. Het is een grappige, lieve roman met één hoofdboodschap: dat het leven de moeite waard is.

Liever dier dan mens | Pieter van Os

Ik ben diep onder de indruk van dit overlevingsverhaal van de Joodse Mala Kizel. Ze overleeft de Tweede Wereldoorlog door zich voor te doen als de Volksduitse Anni en  wordt opgevangen door een gezin van fanatieke nazi’s, die haar behandelen als hun eigen dochter. Van Os gaat haar overlevingsverhaal na en vertelt tegelijk de 20ste eeuwse geschiedenis van Polen. Pieter van Os won hiermee de Brusseprijs voor beste journalistieke boek en heeft de Libris Geschiedenis Prijs gewonnen.

Leestips van Hans Portengen

Directeur Bibliotheek Bollenstreek

Leestips van Dionne Dinkhuijsen

Programmamanager Bibliotheek Bollenstreek

Leestips van Dorine Meijer

Collectiespecialist Bibliotheek Bollenstreek

TopTitels

Populaire boeken te leen bij de bibliotheek

Nog meer TopTitels