Leestips

Ernest van der Kwast | De ijsmakers

Een Italiaanse familie, vier generaties lang ijsmakers met een ijssalon in Rotterdam. We volgen de levens van de broers Luca en Giovanni. Luca neemt de ijssalon over en Giovanni kiest een ander pad, dat van de poëzie. Het verhaal gaat over het zware werk in de ijssalon, hoe Luca het meisje krijgt en Giovanni de zoon. Een grappig en ontroerend luisterboek over keuzes maken, veranderingen en het volgen van je hart met een prachtig inkijkje in het leven van een Italiaanse ijsmakers familie. Dit smaakt naar meer…

Tommy Wieringa | De dood van Murat Idrissi

Net zo indrukwekkend als Wieringa’s boek ‘Dit zijn de namen’ is dit luisterverhaal over Murat Idrissi die in een kofferbak naar een betere toekomst wil reizen. Murat overleeft de overtocht niet. Twee Marokkaans-Nederlandse vrouwen rijden met de dode vluchteling Spanje binnen en laten hem daar achter. Het luisterboek is gebaseerd op een rechtszaak uit 2004 en vertelt verschillende migrantenverhalen. Dat van Murat, die het niet haalt, en dat van twee migrantendochters die zich zowel in het land van hun ouders als in Nederland vreemden voelen. Een heftig luisterboek dat je stof geeft tot nadenken.

Sonja Barend | Je ziet mij nooit meer terug

Sonja Barend vertelt zelf in haar luisterboek over haar zoektocht naar haar vader die in de oorlog werd weggehaald. De koningin van de talkshows probeert met haar moeder te praten, maar die houdt haar geheimen voor zich. Het boek is geschreven en wordt ingesproken zoals Barend haar interviews houdt: mooie zinnen, liefdevol over haar moeder, maar tegelijkertijd zakelijk. Een indrukwekkend levensverhaal, maar met een klein koel randje.

Leestips van Hans Portengen

Directeur Bibliotheek Bollenstreek

Leestips van Dionne Dinkhuijsen

Programmamanager Bibliotheek Bollenstreek

Leestips van Dorine Meijer

Collectiespecialist Bibliotheek Bollenstreek

TopTitels

Populaire boeken te leen bij de bibliotheek

Nog meer TopTitels