PressReader: kranten en tijdschriften

Pressreader

Met PressReader heb je op je tablet of smartphone gratis toegang tot meer dan 5.000 kranten en tijdschriften, uit meer dan 100 landen en in 60 talen. PressReader is te raadplegen op onze publiekspc's, maar je kunt ook de mobiele app installeren op je eigen smartphone of tablet. Daarmee kunt je kranten en tijdschriften downloaden en later thuis of onderweg lezen! Het enige dat je daarvoor moet doen, is één keer in de week verbinding maken met de PressReader hotspot in de Bibliotheek. Dat kan via wifi op jouw eigen tablet of smartphone of met jouw PressReader account op de publiekspc.

Volg het nieuws met actuele kranten en tijdschriften uit binnen- en buitenland

Hieronder bevinden zich kwaliteitskranten, zoals The Guardian, The Independent, ​​The Wall Street Journal, The Washington Post, ​Fakt, Le Figaro, El Mundo, Handelsblatt en Metro. Je kunt de meest recente edities lezen. De databank bevat ook een archief van kranten en tijdschriften tot 90 dagen terug. Hiermee heb je toegang tot het laatste nieuws en achtergrondartikelen uit binnen- en buitenlandse kranten.

Daarnaast is er ook een keur aan tijdschriften te vinden op heb gebied van o.a. reizen, lifestyle, auto's, tuinieren, computers en cultuur zoals BBC Wildlife Magazine, Top Gear, Newsweek, Poland Bike Magazine, Vogue, Elle, Yachting world, Gameinformer en veel meer.

Pressreader app: haal de kranten en tijdschriften op in de Bibliotheek en lees ze thuis!

PressReader is de app van PressDisplay. Je kunt in de Bibliotheek met je eigen tablet of smartphone verbinding maken met het WiFi netwerk, de app installeren en kranten en tijdschriften downloaden.

Pressreader is gratis te downloaden voor Android en Apple.

PressReader hotspot: 7 dagen gratis kranten en tijdschriften downloaden!

PressReader hotspot

Nadat je verbinding hebt gemaakt met de PressReader hotspot in de bibliotheek heb je 7 dagen gratis toegang tot alle kranten en tijdschriften in de PressReader-app. Je kunt onbeperkt gebruikmaken van deze service. Het enige wat je doet is na 7 dagen opnieuw verbinden met een PressReader Hotspot. Dat kan door de Bibliotheek te bezoeken en PressReader in de bibliotheek te openen via het WiFi.​

Zoeken kan op titel, taal, land of trefwoord. Bij veel buitenlandse kranten maken extra moderne digitale tools het lezen nog leuker en makkelijker. Zo kunnen artikelen vertaald, beluisterd of gedeeld worden en is bloggen mogelijk. Artikelen kun je delen, voor laten lezen, kopiëren en printen.

Hoe werkt de app?

  • log eerst in op het open WiFi netwerk van de Bibliotheek.
  • start je browser
  • Je komt dan op een acceptatiepagina; Log in met jouw e-mailadres om de verbinding te activeren
  • start de app PressReader
  • je ziet bij opstarten een popupmelding met ons logo (zie ook de afbeelding hier rechts)
  • daarna kan je een krant of tijdschrift uitzoeken en gratis downloaden
 

PressReader in de Bibliotheek

Je kan de PressReader ook lezen op de publiekspc’s in de Bibliotheek.
Gebruik je geen tablet of smartphone in de Bibliotheek, maar je wilt wel downloaden voor thuisgebruik, dan kan je een PressReader account aanmaken. Klik hiervoor in de PressReader rechtsboven op ‘sign in' en vul het scherm in.

Ook voor niet-leden

PressReader is door iedereen te gebruiken, je hoeft géén lid van de Bibliotheek te zijn.