Kinderen tot 8 jaar

Het begint met lezen. Samen een boekje lezen - plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen - versterkt de band met je baby. Kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen.

En verder

In de bibliotheek wordt regelmatig voorgelezen voor kinderen tussen de vier en zeven jaar. Voor data en thema's staan in de agenda voor kinderen en jeugd.

Vanaf groep 2 begint het met aanvankelijk lezen en vervolgens leren kinderen in groep 3 echt lezen en komen ze zelf boeken uitzoeken in de kast met de startboeken. Meer over AVI niveau's leest u op deze pagina.

De A boeken zijn voor kinderen tot ongeveer 8 jaar. Tussen deze boeken vindt u ook voorleesboeken met allerlei verhalen over allerlei onderwerpen.

Is uw kind nieuwsgierig dan zal het zeker bij de AJ-boeken wat vinden. Weetboeken 'over waar de regen vandaan komt' en 'amandelen laten knippen' tot bijbelverhalen, gedichten, knutseltips en nog veel meer antwoorden op al die vragen die er kunnen zijn.

Gratis magazine BIEB met (voor)leestips voor ouders!

Haal nu gratis BIEB magazine op in de Bibliotheek; het staat vol met interessante tips & trucs over (voor)lezen en nog veel meer.
Wat zijn de allerleukste makkelijk te lezen boeken? Hoe vind je een geschikt boek? Welke apps en digitale boeken zijn niet alleen ontzettend leuk maar ook erg goed? Welke social media gebruiken kinderen tegenwoordig? Hoe bereid je een spreekbeurt voor? Hoe geef je je kind op een juiste manier een complimentje? Je leest er alles over in BIEB magazine!

Ook online!
Kom nu naar de Bibliotheek en haal jouw exemplaar op! Zolang de voorraad strekt.
Ben je niet in de gelegenheid? Je kunt het magazine ook online lezen.