Zit je op de middelbare school? Ook voor jou heeft de bibliotheek veel te bieden. Zo kan je met je lidmaatschap elke dag een half uur gratis gebruik maken van het internet, handig als je informatie voor school op moet zoeken. In de bibliotheek is er WiFi waar je GRATIS gebruik van kunt maken en zijn er boeken voor de lijst te leen.

Bij D staan alle boeken bij elkaar in de bibliotheek.

Boekenlijst VMBO

Zelfs het aantal pagina's staat erbij...

In de Jeugdbibliotheek is voor jongeren vanaf 15 jaar en je vindt daar volop informatie over boeken en schrijvers.

En niet te vergeten boekennieuwtjes, wekelijks een leestip en maandelijks een schrijversinterview en een gedicht.

Jongerenliteratuurprijs

Gratis lid worden

Wist je dat als je nog geen 18 bent je gratis lid kan worden van de bibliotheek? Je kunt dan de mooiste boeken, strips, films en luisterboeken lenen. Met onder andere chicklit- en fantasyboeken maar ook Engelse boeken en series als de Hongerspelen van Suzanne Collins, de Groene Bloem-trilogie van Floortje Zwigtman en de Slash-serie. In de catalogus staat aangegeven of een boek op de Young Adultplek (D) staat.

Nog geen 18? Kom met je ouder of verzorger naar de bibliotheek en schrijf je in. Vergeet niet je identiteitsbewijs mee te nemen!

Vanaf 18 jaar ga je contributie betalen. Wat kost een lidmaatschap?

De uittreksels zijn alleen beschikbaar in de bibliotheken, je zult van de bank af moeten komen:)

Wist je dat er in de Bibliotheek gratis geoefend kan worden voor het theorie-examen voor auto, bromfiets of motor? Op de publiekscomputers en via het wifi-netwerk in de Bibliotheek kan je gratis gebruik maken van de oefenprogramma's van theorie.nl.

Jonge jury

Wat moet je hiervoor doen? Je leest gewoon alles waar je zin in hebt. Let wel op dat je boeken uit het voorgaande jaar leest en probeer van zoveel mogelijk verschillende schrijvers te lezen! Tot slot bedenk je welke vijf boeken je het best vindt. Daarna breng je je stem uit via de site van de Jonge Jury.

De vijf boeken die de meeste stemmen krijgen, worden genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury. Deze wordt tijdens de feestelijke Dag van de Jonge Jury uitgereikt aan de winnende schrijver.