De wereldleziger

De wereld lezen in 101 opdrachten. Dat is de uitdaging waar de kinderen van groep 7-8 voor komen te staan. Met dit (online) opdrachtenspel worden kinderen op meerdere momenten in de week gestimuleerd en geïnspireerd om te lezen en daarover te praten.

Groep 7 & 8

Met behulp van onze zintuigen is de hele wereld ‘leesbaar’. We voelen, proeven, ruiken, zien en horen, vaak in combinatie met elkaar. Telkens opnieuw lezen we de wereld, ieder op onze eigen wijze, en geven we betekenis aan wat ons omringt.

Op Wereldleziger.nl vind je een gevarieerd aanbod van (lees)opdrachten die verschillende zintuigen prikkelen. Waar denk je aan als je kijkt, ruikt, proeft, voelt of hoort? En welk verhaal heb je daarbij? Weet jij wat een broodje aap is? En is er één woord dat in alle talen hetzelfde is? Heb je wel eens een zintuigengedicht gemaakt?

Met Wereldleziger werken kinderen van groep 7 & 8 aan de volgende vaardigheden:

  • Vergroten van de mediageletterdheid van kinderen door het inzicht dat men meer leest dan alleen letters.  
  • Vergroten van de leesmotivatie in brede zin (alles is leesbaar).  
  • Ontwikkeling van leesvoorkeur in brede zin.  
  • Vergroten van de vaardigheid om een eigen verhaal te vertellen.  
  • Kinderen leren gedachten onder woorden te brengen, naar elkaar te luisteren en te reageren op de argumenten van anderen.
Locatie Op school
Duur De opdrachten duren gemiddeld 15 minuten en variëren van  klassikale opdrachten tot opdrachten die de kinderen thuis moeten uitvoeren. De opdrachten kunnen in een projectperiode, maar ook gedurende het hele schooljaar worden gedaan. 
Inclusief Collectie van 30 boeken afgestemd op interesses van de kinderen 
Bijdrage € 70,00 (ex. btw)