Taalhuis

Het Taalhuis organiseert activiteiten voor mensen die beter Nederlands willen leren lezen, schrijven of spreken. Ook hebben we eenvoudige boeken en materialen voor volwassenen in huis. Lees hier enkele ervaringen van deelnemers.

de Nederlandse taalshow Televisie

Voor alle taalleerders in Nederland die nu niet naar school, cursus, taalhuis of bibliotheek kunnen is er nu de Nederlandse taalshow Televisie met Henk, Ingrid en hun Spaanse buurvrouw Conchita. Elke dag wordt een kort filmpje met een taalvraag erbij geplaatst met elke keer een uitdaging, opdracht of spel rond de Nederlandse taal.

Bekijk de taalshows

Taalspreekuur

Wil je een cursus Nederlands volgen? Ben je op zoek naar een taalcoach? Of wil je je aanmelden als vrijwilliger? Loop dan eens binnen bij ons taalspreekuur.

Meer informatie

Taalcoach

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het leren van de Nederlandse taal? Ook dan kan een taalcoach je helpen!

Meer informatie

Klik en Tik

Klik&Tik is een computercursus. De cursus is voor mensen die willen kennismaken met het internet.

Meer informatie

Taalvrijwilligers gezocht!

Wil jij je betrokkenheid bij de samenleving laten zien en een concrete bijdrage leveren aan het leven van laaggeletterden? Word dan taalvrijwilliger bij het Taalhuis!

Meer informatie

Slimme nieuwslezer

Je kunt de Slimme Nieuwslezer thuis gebruiken. Je kunt ook naar de bibliotheek komen waar mensen je graag helpen met oefenen.

Meer informatie

Taalcafé

Samen oefenen met Nederlands praten.

Meer informatie

Leeskring

Samen boeken lezen en bespreken.

Meer informatie

Lees & schrijf

Wat is er te vinden op Lees & Schrijf

Stichting Lezen & Schrijven