Leeskring NT2

Beheers je de Nederlandse taal al een beetje? En wil je graag boeken lezen en die samen met andere anderstaligen bespreken? Sluit je dan aan bij onze leeskring NT2.

Voor een leeskring heb je minimaal leesniveau B1 nodig. Elke groep bestaat uit maximaal 10 deelnemers.

Onder leiding van een vrijwilliger lees je een roman die in eenvoudig Nederlands is geschreven.
In een half jaar tijd lees je vier boeken, bijvoorbeeld ‘Vrienden voor het leven’ (naar de film ‘Intouchables’) en ‘Het Rosie project’. 

Interesse?

Maak een afspraak bij het taalspreekuur. Wij kijken dan of er plek voor je is in een van onze groepen in Sassenheim, Noordwijkerhout, Noordwijk of Lisse.
Zitten die groepen vol of woon jij ergens anders? Dan proberen we een nieuwe leeskring te starten.


'Zomerhuis met Zwembad' van Herman Koch | door deelnemers van de leeskring NT2

  • Eva Sierra | Spanje

    Dit is een heel apart boek dat iedereen zal raken. Herman Koch wil de lezer shockeren. Bovendien, het boek bevat een sterk sociale kritiek aan meerdere aspecten van de samenleving. De roman is ook spannend want het verhaal maakt steeds onverwachte wendingen. Kortom, dit boek is zeker de moeite waard.

  • Thao Nguyen | Vietnam

    Het boek verwarde me door het karakter van de hoofdrolspeler. Mensen lijken aardig maar hun daden zijn eng. Hij zegt niet wat hij denkt en hij doet niet wat hij zegt. Hij werd beheerst door jaloezie en concurrentie. Het doet pijn in mijn hart om te lezen wat er met Julia is gebeurd.

  • Anastassiya Semyonova | Kazachstan

    Mijn eerst indruk van dit boek: dat wordt een groot drama met sterke en donkere emoties, met een geheim over 'zijn'  en 'schijn'.  Maar hoe verder ik las, des te banaler werd het verhaal. Ik vond het boek nogal onderhoudend en ik kon tijdens het lezen over veel thema's nadenken.